Bekende Vlamingen te gast op opening Star Wars Identities The Exhibition in Brussel

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Danny Verstraeten, Stany Crets met Ann Van den Broeck en kids, Gilles Van Bouwel, Tine Embrechts, Miss België Angeline Flor Pua waren maar enkele namen die aanwezig waren op de officiële opening van Star Wars Identities The Exhibition in Paleis 2 van de Brussels Expo.

Tot 2 september is deze tentoonstelling nog te bezichtigen. Deze Belgische halte is de laatste in Europa na Parijs, Lyon, Keulen, Wenen, München, Londen en Utrecht. Tijdens de tournee – die in 2012 begon – kwamen er al honderdduizenden bezoekers van alle leeftijden in vervoering bij het zien van de onvergetelijke personages van één van de beroemdste filmsaga’s. Deze meeslepende en ook exclusieve tentoonstelling toont de Star Wars-personages in een volledig nieuw daglicht. De tentoonstelling werd ontwikkeld en geproduceerd door X3 Productions uit Montreal in samenwerking met Lucasfilm Ltd.

Aan de hand van een indrukwekkende collectie personages uit de sage wordt het thema van de menselijke identiteit op wetenschappelijke wijze onderzocht. Ook in Brussel wordt het interactieve avontuur van de Star Wars identity quest verdergezet. Bezoekers kunnen deelnemen aan een interactieve identiteitszoektocht, dankzij een digitaal polsbandje dat via radiofrequentie hun gegevens opslaat. Aan het einde van de ontdekkingen en bevragingen op de verschillende plaatsen kan iedere bezoeker kennismaken met zijn eigen Star Wars-geïnspireerde personage. Bij ieder nieuw bezoek kan een nieuwe Star Wars-identiteit worden gecreëerd. Er zijn meer dan 50 miljoen mogelijkheden.

(PADI / Foto’s: PADI & Sandro)

Tickets kosten 21,90 euro (online en één euro duurder aan de ingang) voor volwassenen, 15,90 euro (tussen 7 en 18 jaar – online en ook één euro duurder aan de kassa). Eén familieticket kost 65 euro online en 66 euro aan de kassa (max. twee volwassenen en twee kinderen). Tickets zijn verkrijgbaar via www.starwarsidentities.be. Reserveren is aangeraden, het aantal bezoekers is beperkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier