David Vandyck ontroert met lied ‘Dichtbij’ voor zijn grootste fan, zijn overleden mama

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vrijdagavond hield zanger David Vandyck uit Zedelgem halt in de Stadsschouwburg van Kortrijk met zijn theatertour Dichtbij, waarmee hij in verschillende theaters in het hele land te zien is.

Na een indrukwekkende opening begon David zijn show met het ingetogen Laat Maar Los. Daarna ging het tempo omhoog met zijn song Voel De Beat, een nummer dat twee jaar geleden uitkwam als zomersingle. Het publiek had er duidelijk heel veel zin in. David dook ook terug in zijn eigen platenkast en zong o.a. ook het nummer Vrienden Voor Het Leven, een lied van zijn album Zolang Het Liefde Is. Een verrassing voor de vele aanwezige fans, want David had dit lied sinds heel lang niet meer gezongen. Dat David Will Tura als grote voorbeeld ziet, is algemeen geweten en dat moeten we niet meer onder stoelen of banken steken. “Ongeveer op die rij”, wijst David in de zaal “zat ik daar als klein manneke, samen met mijn ouders te kijken naar Will Tura. Precies twaalf jaar na de start van mijn carrière mag ik nu vandaag optreden in de mooiste concertzaal van West-Vlaanderen. Wat zeg ik ? Van Vlaanderen! Het is een droom om in deze zaal te mogen optreden, want Will trad hier eveneens meermaals op doorheen zijn lange carrière.”

David Vandyck ontroert met lied 'Dichtbij' voor zijn grootste fan, zijn overleden mama

David is een man met veel wijsheden. Hij vertelde aan het publiek dat ze, net als hij doet, hun dromen moeten koesteren. “Er is immers niets mooier dan je eigen dromen waarmaken.” Tijdens zijn concert toonde David Vandyck dat hij een veelzijdige artiest is. Soms zong hij vrolijke liedjes, maar soms ook liedjes met een triestige tekst. Bij Ik Wil Niet Dat Je Weggaat van Clouseau werd het muisstil in de zaal en kregen veel mensen een koude rilling. De zanger koestert zijn dromen. Hij verwees naar zijn samenwerking met zijn nieuwe producer Gordon Groothedde. Samen met Gordon, één van de producers van Marco Borsato, maakte hij het uptempo nummer Ik Leef Voor Jou. David vertelde ook dat zijn nieuwe cd intussen bijna af is. Met zijn nieuwe single steeg hij deze week in de Vlaamse Ultratop nog van plaats vijf naar nummer vier. Hij hoopt – samen met zijn fans natuurlijk – dat hij op nummer één kan eindigen. Tijdens dit liedje stopte David met zingen. Hij liet het volledig over aan de aanwezigen. Hij stond verbaasd te kijken, maar genoot er met volle teugen van. “Met ouder te worden, leerde ik van enkel nog vooruit te kijken en niet meer achterom”, zegt hij tegen zijn publiek. Vanavond kijk ik toch eens terug in ‘t verleden en hoe het allemaal begon.” Hij zong een medley met liedjes uit vervlogen tijden. Het overlijden van zijn mama heeft hem enorm geraakt. Hij verwees naar zijn mama. “Zij zou vast en zeker mijn grootste fan zijn geweest. Neen, zij is én blijft mijn grootste fan !” David bracht een ode aan zijn overleden mama met het lied Dichtbij. Hij zong het met zoveel emotie, waardoor hij een krop in de keel kreeg. Het publiek werd terug heel stil… Ook Vergeet Barbara stond op de setlist. Het publiek kwam terug in actie en zong uitbundig mee. De zanger sloot zijn show af met een nummer van Claude François. Hij bedankte zijn publiek, waarna hij na de show nog lange tijd paraat stond om handtekeningen uit te delen en om zich te laten vereeuwigen op de foto met veel fans.

David Vandyck ontroert met lied 'Dichtbij' voor zijn grootste fan, zijn overleden mama

In het publiek zaten ook enkele bekende Vlamingen : Celien Hermans, Johan Verstreken, MENT-presentator Frederick. Eén minpuntje : de zaal zat niet volledig vol. Spijtig voor wie er niet bij was, want David Vandyck is een klassezanger, die zorgt voor een afgewerkte show. Eén artiest van de nieuwe lichting, onze muzikale toekomst, die de fans moeten koesteren. David Vandyck staat al twaalf jaar op het podium. Hij zal er zeker en vast nog vele jaren bijdoen.

David Vandyck ontroert met lied 'Dichtbij' voor zijn grootste fan, zijn overleden mama

(PADI/Mervyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier