DJ Ward op I Love The 90’s: “De West-Vlamingen haal je er zo uit, want die zingen het luidst”

I Love The 90's 2017 : ook toen was dat feesten geblazen voor de 20.000 aanwezigen. © (Foto's FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De populaire Limburgse deejay DJ Ward heeft het momenteel erg druk met de laatste voorbereidingen voor zaterdag 7 april, want dan is hij opnieuw gastheer en resident-dj van I Love The 90’s in de Ethias Arena in Hasselt.

Met 20.000 bezoekers is deze party in zijn soort nog altijd de grootste van Europa en met kleppers als Aqua (Barbie Girl), Right Said Fred (I’m Too Sexy), Chesney Hawkes (The One And Only), AtmoZ-dj Pat Krimson en DJ Paul Elstak (Rainbow High In The Sky) wordt ook de komende editie een voltreffer. We spraken exclusief met party- en allround-DJ Ward, die vooruitblikt naar I Love The 90’s, maar ook naar de Nacht van Oostende, waar hij op zaterdag 19 mei 2018 te gast is.

Waarom blijft deze I Love The 90’s-Party jaar na jaar groeien ?

DJ Ward : “Da’s een goeie vraag. Wanneer je die vraag stelt aan onze bezoekers waarom ze ieder jaar terugkomen én nieuwe mensen meebrengen, dan zeggen ze : Omdat we ons amuseren. Het is de combinatie van goeie muziek, nostalgie, toffe optredens, een indrukwekkend décor, licht, geluid en vette intro’s die het doen. Een avond alle remmen los en genieten van dikke schijven en beats uit de jaren negentig. Als allroud-dj snap ik het succes van de jaren negentig, want in die tijd is er steengoede muziek gemaakt. In de jaren tachtig was ons land de bakermat van de New Beat. Onze muziek domineerde de wereld en ook in de jaren negentig speelden wij eerste viool. Onze discotheken zaten iedere week stampvol en wij hadden super dance-act, zoals Absolom, Astroline, Virtual Zone of de Natural Born Deejays. Denk ook maar aan het AtmoZ- Club-concept van Pat Krimson. Dat waren allemaal bommetjes en die droppen wij terug op zaterdag 7 april, want dan bereiken wij dat publiek opnieuw met onze party, maar ook jongeren die later zijn geboren dan de jaren negentig maar die de muziek en de tijdsgeest van toen herontdekken, dankzij bv. youTube of gewoon via onze radiostations die nog iedere dag 90’s draaien. Paul Elstak, die ook op onze party staat, draaien ze bijvoorbeeld grijs op de radio en hij is hipper dan ooit.”

Op I Love The 90’s hoor en zie je alleen maar muziek en acts uit de jaren negentig. Is dat een bewuste keuze ?

DJ Ward : “Ja en dat is net de kracht van onze party. Wij houden vast aan ons zuivere concept. Er andere tijdsgeesten tussendraaien is simpelweg niet nodig, want er is een overvloed aan materiaal. Maar ook de jaren negentig zijn zo typisch dat het mixen met andere tijdsgeesten vaak afbreuk doet aan de pure beleving. We willen de mensen nostalgisch onderdompelen in de jaren negentig. De mensen weten bij ons op voorhand wat ze krijgen, namelijk beleving en die bieden we hen maximaal aan in de Hasseltse Ethias Arena. Muzikaal en technisch halen we alles uit de kast en gaan we voor het beste.”

DJ Ward op I Love The 90's:

Hoe belangrijk is de aanwezigheid van I Love The 90’s op Tomorrowland ?

DJ Ward : “Hetzelfde verhaal als van onze party. We begonnen in een tent en ondertussen hebben we op Tomorrowland een heus stage en hotspot, omdat de massa feestvierders doorheen de jaren groeide. Het forum dat we krijgen met onze party op het béste festival ter wereld is sowieso een mooie erkenning. Ook dit jaar zijn we opnieuw van de partij tijdens de laatste festivaldag, namelijk op zondag 29 juli 2018.”

Vorig jaar was allround-DJ Ward dé man die de Brusselse Grote Markt opwarmde tijdens de Global Journey voor de start van Tomorrowland. Hoe was dat ?

DJ Ward : “Ongelofelijk ! Mijn haren staan recht als ik terugdenk aan die twee Gobal Journey’s die ik mocht spelen. Ik, een Limburgs manneke die duizenden mensen van verschillende wereldnationaliteiten mocht opwarmen voor het grootste dancefeest ter wereld. Daar kan je alleen maar van dromen. Dat was écht kicken en ik zeg direct terug ja als ze mij opnieuw vragen.”

DJ Ward op I Love The 90's:

Op zaterdag 19 mei is DJ Ward blikvanger op de Nacht van Oostende. Hoe fijn is het om als Limburger te gast te zijn in West-Vlaanderen ?

DJ Ward : “Op papier is Limburg en West-Vlaanderen een behoorlijke afstand, maar ik word hier altijd zo hartelijk ontvangen dat ik met plezier twee uur in de auto zit. Ik rij echter al jaren heel België af voor dj-sets, het is leuk om overal te kunnen staan. Ondertussen ken ik de geplogenheden van iedere hoek van het land (lacht). Maar de dankbaarheid van West-Vlamingen is extra super, mensen doen hier altijd van seconde één mee wanneer je aan het draaien bent, zo zou dat overal mogen zijn.”

https://www.youtube.com/watch?v=5flCRF6-S7s

“Vorig jaar tijdens I Love The 90’s was er een hele groep West-Vlamingen, die bij het openen van de deuren meteen naar het podium vlogen en zelf al feest begonnen te maken op de warming-up plaatjes, heerlijk. Ik ben zelfs tijdens een plaat snel een praatje gaan maken met hen. Aan het begin van de avond kan dat nog, eens de zaal vol is dat wat moeilijk (lacht). Weet je, die West-Vlamingen haal je er direct uit, want die zingen altijd het luidst.”

Het gaat hard voor DJ Ward. Wat brengt de toekomst ?

DJ Ward : “Deze maand komt er een nieuwe verzamel-cd uit van I Love The 90’s. Ik kijk er al naar uit, want ik heb een exclusieve Retro-mix gemaakt, die er als bonus werd bijgevoegd. Ik ben heel benieuwd naar de reacties. Daarnaast ben ik druk bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn dj set van zaterdag 7 april én in de studio leg ik de laatste hand aan een nieuwe single. Een bommetje dat we de komende maanden lanceren, want ik blijf muziek maken. Verder komt Tomorrowland dichtbij en ik ga heel veel spelen de komende maanden. Mijn agenda is meer dan gevuld. Het valt op dat veel festivals en party’s terug kiezen voor dj’s die draaien voor het volk én van die beslissing pluk ik mee de vruchten, het publiek staat bij mij altijd voorop.”

Onze showbizzmedeweker PADI, samen met DJ Ward.
Onze showbizzmedeweker PADI, samen met DJ Ward.© (Foto FODI)

“Ik ben al bezig sinds mijn achttiende levensjaar, maar sinds enkele jaren zit mijn carrière in een stroomversnelling. Ik heb zelfs een fanclub in Malmedy en als ik daar speel, is het telkens weer Madness. Die hele ploeg komt ieder jaar met drie autobussen naar I Love The 90’s, dat is zot. We zitten aan 45.000 volgers op Facebook en een paar weken geleden was het echt waanzin toen ik de 90’s week afsloot bij Q-Music, met een exclusieve dj-set. Die was live te volgen via Facebook en in een mum van tijd zaten we over de 80.000 views. Ongelofelijk. Ik moet soms in mijn wang knijpen om het allemaal te geloven, maar ik vind het geweldig. Het is fijn om te voelen dat mijn jarenlange harde werk loont, dus laat maar komen.”

(PADI)

I Love The 90’s – The Party vindt plaats op zaterdag 7 april in de Ethias Arena in Hasselt. De laatste tickets bestel je nu op www.ilovethe90s.be. Er zijn optredens van DJ Ward, Aqua, Right Said Fred, Chesney Hawkes, AtmoZ-DJ Pat Krimson, Virtual Zone, Natural Born Deejays… – DJ Ward is op zaterdag 19 mei te gast op de Nacht van Oostende. Info en boekingen : www.djward.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier