Slotshow Jubilee in ‘t Colisée in Blankenberge eindigt met ongeval van danseres Jolien op de bühne

De ambiance zat er al vanaf de eerste minuut in. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zondag zat het Kusttheater Colisée in Blankenberge tot in de nok vol voor de allerlaatste van de 28 shows van Jubilee in ‘t Colisée, de dankjewel-show van Jacky Lafon in het kader van haar 50-jarige carrière.

De 350 zitjes waren dus volzet én vanaf de start met het lied Jubilee in ‘t Colisée was het volle bak in de zaal. Niet enkel Jacky Lafon, maar ook David Vandyck had zijn fanclub meegebracht, waardoor deze fans zorgden voor ambiance vanaf de eerste minuut. In het begin verliep de show zonder problemen. Jacky Lafon, David Vandyck, Vanessa Chinitor, De Popkoning en het showballet deden wat ze al in de voorbije weken meerdere keren deden, namelijk zingen, sketchen opvoeren en ook supermooie choreografieën brengen. Op een bepaald moment bemerkten veel mensen in de zaal op dat er geen vier, maar nog drie danseressen op het podium stonden. Net voor de pauze gaf Jacky nog enkele mededelingen en zei ze ook aan het publiek dat één danseres zich had pijn gedaan tijdens de uitvoering van een act. Naar we vernamen was ze door haar heup gezakt. Ze werd backstage verzorgd door een dokter en een kinesist.

En plots stonden enkel nog de danseressen Ann-Sofie, Axana en Silke op het podium.
En plots stonden enkel nog de danseressen Ann-Sofie, Axana en Silke op het podium.© FODI

Voor de knappe Jolien Gunst uit Bredene eindigde daar de mooie zomer. Na de pauze bleven de drie andere danseressen Ann-Sofie, Axane en Silke hun uiterste best doen. Jolien zat op het balkon haar vriendinnen aan te moedigen, weliswaar met een krop in de keel, want een slotshow kunnen meemaken is toch altijd een onvergetelijke belevenis. Op het einde – het allerlaatste liedje – stonden er dan plots terug vier danseressen op het podium. Jolien was ingetaped en deed met de glimlach op het gezicht weer mee, alhoewel ze lichamelijk nog pijn had. Jacky gaf haar een stevige knuffel, het publiek applaudisseerde even extra voor moedige Jolien, die dan tot de laatste seconde op het podium bleef staan. Eén dag later zei Jolien dat ze inderdaad stevig is ingetaped en dat ze meerdere keren door haar heup was gezakt, waardoor het werd afgeraden om nog mee te dansen. “Zelfs bij het stappen of buigen voel ik nu nog pijn, maar alles wordt goed opgevolgd“, besluit ze.

Na de pauze zat Jolien op het balkon te kijken naar haar vriendinnen.
Na de pauze zat Jolien op het balkon te kijken naar haar vriendinnen.© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier