Brugse notaris krijgt negen jaar cel voor foltering en verkrachting na hypnosegetuigenis

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse notaris Bruno G. (54) heeft in het hof van beroep in Gent negen jaar effectieve celstraf gekregen voor de foltering en verkrachting van een Oostkamps meisje. In eerste aanleg was dit nog tien jaar. De man zal cassatieberoep aantekenen tegen het arrest.

Op 17 juni 2010 werd S.D., toen 19 jaar, brutaal verkracht in een B&B met manège in Oostkamp. Ze kon zich van de feiten niets meer herinneren, maar onder hypnose wees ze de notaris aan als de dader. Het meisje had Bruno G. diezelfde dag leren kennen in de B&B. De notaris is altijd blijven volhouden dat hij met de verkrachting niets te maken heeft. Hij stelde dat het meisje hem de avond van de feiten via haar gsm om hulp had gevraagd. Toen hij aankwam, zou hij haar bloedend hebben aangetroffen. Bruno G. heeft het slachtoffer dan ook zelf naar het ziekenhuis gebracht.

Eén jaar minder

In eerste aanleg in Brugge had het openbaar ministerie vijf jaar cel gevraagd voor Bruno G., maar volgens de strafrechter was er ook sprake van foltering met een of meerdere voorwerpen. Vandaar dat hij hem tien jaar cel gaf en hem voor vijf jaar zijn burgerrechten ontnam. B.G. bleef onbewogen bij die uitspraak en stapte zelfverzekerd naar het hof van beroep in Gent. Maar daar ving hij woensdagochtend bot en werd opnieuw schuldig bevonden over de hele lijn. Zijn celstraf werd evenwel herleid van tien naar negen jaar. Net als in eerste aanleg werd zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd, maar afgewezen.

De ontlading bij mijn cliënte is enorm na deze nieuwe veroordeling

S.D. werd na het arrest van het hof overmand door emotie en zakte in elkaar. “De ontlading bij mijn cliënte is enorm na deze nieuwe veroordeling”, zegt advocaat Rik Demeyer. “We waren immers niet zeker of hij opnieuw schuldig zou worden bevonden. Maar het hof nam de motivering van de strafrechter zo goed als volledig over en oordeelde dat enkel de notaris de dader kan zijn. In het dossier steken trouwens heel wat meer elementen dan enkel het hypnoseverhoor. Zo zijn er camerabeelden die aantonen dat de aanwezigheid van een derde persoon totaal niet aannemelijk is. Die zou in een tijdspanne van zes minuten moeten hebben toegeslagen, wat zeer onwaarschijnlijk is.” Dat de onmiddellijke aanhouding opnieuw werd geweigerd steekt volgens Demeyer bij het intussen 25-jarige slachtoffer en haar entourage. “Het is voor hen moeilijk te begrijpen dat hij nog geen dag in de cel heeft gezeten, ondanks de zware veroordeling.”

Voorkeur voor SM

Het onderzoek wees ook uit dat Bruno G. een bijzondere belangstelling heeft voor het seksuele. Bij hem thuis werd heel wat erotisch en pornografisch materiaal aangetroffen. Hij beschikte onder andere ook over een drankje ‘sex oppepper’, een vibrator en vaseline. Uit zijn sms-verkeer zou ook zijn voorkeur voor SM blijken. In tegenstelling tot alle vorige zittingen was G. vandaag niet aanwezig in het hof. Zijn advocaat kondigde alvast aan cassatieberoep te zullen aantekenen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier