Brugse rechtbank veroordeelt man tot 15 maanden cel voor seksueel getinte chats met minderjarigen

De Nederlander wisselde naaktfoto's uit met een 17-jarige jongen. © iStock
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 35-jarige Nederlander veroordeeld tot 15 maanden effectieve gevangenisstraf voor een reeks seksueel getinte berichten naar twee minderjarige jongens. Aan een 14-jarige bood Patrick V. 50 euro aan in ruil voor seks.

In de zomer van 2016 werd de beklaagde samen met zijn broer Wirdmer veroordeeld tot 30 maanden cel voor het opzetten van cannabisplantages. Op verschillende appartementen in Knokke-Heist kweekte het duo in totaal 500 cannabisplanten. Tijdens dat onderzoek ontdekten de speurders in de gsm van Patrick V. zijn dubieuze contacten met minderjarige jongens.

Tot een echte ontmoeting kwam het nooit, maar de Nederlander wisselde wel naaktfoto’s uit met een 17-jarige jongen. De tiener werd ook aangezet om een filmpje van zichzelf te maken. Naar een 14-jarig slachtoffer stuurde V. op enkele dagen tijd bijna 300 berichten. Meermaals vroeg hij om samen te gaan zwemmen. Hij bood hem ook 50 euro aan in ruil voor seks.

De verdediging legde uit dat Patrick V. de feiten in dronken toestand pleegde. De bewuste chatgesprekken waren naar eigen zeggen lachend bedoeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier