Dieven aan de haal met bij oma gestalde koersfiets in Rekkem

Remi Vancoillie voor de deur van het appartemenstgebouw van oma waar zijn nieuwe koersfiets werd gestolen. © WO
Redactie KW

Een onaangename verrassing, dat is hoe je de thuiskomst van Remi Vancoillie kan omschrijven. Onbekenden gingen aan de haal met zijn nieuwe koersfiets, die bij zijn oma in de Paradijsstraat in Rekkem stond gestald. “In minder dan vijf minuten tijd was hij verdwenen, de daders moeten echt op de loer gelegen hebben”, vermoedt Remi Vancoillie.

“Ik was vrijdag net terug van een trainingstocht en bracht mijn fiets zoals gewoonlijk binnen bij mijn oma Jeaninne Dewilde die op de eerste verdieping van een appartement in de Paradijsstraat woont”, begint Remi. “Ik ben nog eventjes terug naar buiten gegaan om iets te regelen maar toen ik minder dan vijf minuten later terug naar boven ging was mijn fiets, die in de hal stond voor haar voordeur, verdwenen.”

De dieven braken in langs de achterzijde waar ze via de Schelpenstraat toegang toe hadden. “Ze moeten ook mijn handelswijze gekend hebben toen ik terug kwam van training. Iemand zag een blauwe Audi vliegensvlug wegscheuren, maar dat is het enige wat we weten. Er hangen ook camera’s in de buurt maar daar hadden we geen boodschap aan omdat ze blijkbaar al een paar maanden buiten gebruik zijn”, aldus Remi.

Remi kocht zijn nieuwe PH Ultra Light pas in januari.
Remi kocht zijn nieuwe PH Ultra Light pas in januari.© GF

Benefiet?

“Het was een nieuwe fiets, een PH Ultra Light die ik pas aankocht in januari. Nu sta ik als renner aan de kant want ik heb geen reservefiets. Samen met de uitbater van café Paradis ben ik aan het kijken om misschien een benefietavond te organiseren om wat geld in te zamelen om fietsonderdelen te kopen. Het enige wat ik nog heb zijn een paar wielen maar alle steun is natuurlijk welkom.” (WO)

Info: wie Remi kan financieel of met materiaal kan helpen, kan hem bereiken op 0468 41 32 75

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier