Man uit Gistel krijgt twee jaar cel voor verkrachting van vrouw met autisme

De verdediging vroeg de vrijspraak voor verkrachting. © iStock
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 56-jarige Gistelnaar veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden effectief, voor de dubbele verkrachting van een vrouw met het syndroom van Asperger, een autismespectrumstoornis. Marc L. leerde het slachtoffer kennen tijdens zijn werk in een centrum voor de begeleiding van mensen met gedragsstoornissen.

Op 3 juli 2015 voerde de beklaagde naar haar woning in Oostende. Om hem te bedanken bood ze hem nog een drankje aan, maar toen ging het mis. Marc L. begon avances te maken en liet zich niet zomaar afschepen. De verkrachting stopte pas toen het slachtoffer zich wegdraaide en begon te wenen. Enkele weken later herhaalde hetzelfde verhaal zich.

De verdediging vroeg de vrijspraak voor verkrachting. De Gistelnaar sprak de verklaringen van het slachtoffer eigenlijk niet tegen, maar beweerde dat er in eerste instantie wel onderlinge toestemming was. Over de tweede feiten verklaarde L. dat de vrouw inderdaad stop riep, ‘maar dat hij het toch nog eens wilde proberen’.

Uit het onderzoek bleek ten slotte dat de beklaagde niet gemotiveerd was om voorwaarden te volgen. Daarom werd hij uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden effectief. L. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier