Nog geen arrest voor Barbara Gandolfi in oplichtingszaak Jean-Paul Belmondo

Barbara Gandolfi wordt vervolgd voor het oplichten van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. © a-BELGA
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft ook dinsdag nog geen uitspraak gedaan in de zaak van ex-playmate en mediafiguur Barbara Gandolfi (43). Zij wordt vervolgd voor het oplichten van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo (85). De Oostendse maakte haar ex-vriend 200.000 euro lichter en kreeg daarvoor negen maand cel met uitstel, maar ging in beroep. Het arrest werd uitgesteld naar 25 september.

Gandolfi had van 2008 tot 2012 een relatie met Belmondo. In die periode bleef ze samen met haar ex-vriend en zakenpartner Frédéric Vanderwilt enkele nachtclubs uitbaten. Belmondo leende in 2009 in dat kader 200.000 euro aan zijn vriendin. “Oplichting”, oordeelde de eerste rechter in Brugge.

De rechter stelde vast dat ze ondanks de schriftelijke leningsovereenkomst nooit de intentie hadden om het geld terug te betalen en veroordeelde Gandolfi tot de celstraf met uitstel plus een boete van 5.500 euro. Vanderwilt werd uiteindelijk veroordeeld tot 18 maanden effectief en een boete van eveneens 5.500 euro. Maar in beroep is de procureur-generaal minder overtuigd dat Gandolfi door middel van listige kunstgrepen 200.000 euro wist los te peuteren van Belmondo.

Jong veulen in de wei

“Als je die telefoongesprekken leest, merk je dat Belmondo beseft dat zijn jong veulen niet in zijn wei zal blijven lopen. Hij was op dat moment niet meer de door liefde verblinde ezel. Wat mevrouw gedaan heeft, is moreel misschien niet netjes, maar ik ben hier niet om de moraalridder uit te hangen. Volgens mij is er sprake van twijfel en dus moet de vrijspraak volgen.”

Gandolfi en Vanderwilt gingen ook in hun pleidooi resoluut voor de vrijspraak. Die is er voorlopig nog niet. Het arrest was voorzien op 19 juni, maar blijkt nog niet klaar.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier