Politierechter stuurt Bruggeling naar de cel na zesde veroordeling

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 54-jarige man uit Brugge moet zes maanden naar de cel. De politierechter veroordeelde hem vanmorgen al voor de zesde keer en vond het welletjes geweest. “Wat moet ik met zo’n mensen doen?”, vroeg hij zich af. “Wie niet horen wil, moet voelen.”

Julien L. werd in februari door de politie tegengehouden. Hij zwalpte met zijn wagen over de Grote Markt in Blankenberge. De man bleek stomdronken te zijn en weigerde een adem- of bloedtest af te leggen. “Dit is geen licht dossier. Maar ook in nuchtere toestand is een ademtest moeilijk voor die man. Hij lijdt namelijk aan een longziekte”, aldus zijn advocaat.

Het uitgebreide strafverleden van de man hielp hem echter niet bepaald veel vooruit. Hij werd al vier keer veroordeeld voor rijden onder invloed en al één keer omdat hij een bloedproef weigerde. “Ik moet de samenleving tegen zo’n mensen beschermen“, zei de rechter. Hij gaf de man een gevangenisstraf van zes maanden, een boete van 12.800 euro en een rijverbod van twee jaar en zes maanden. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, praktische en theoretische proeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier