Rotterdamse drugsleveranciers ook verdacht van drugsdode

Redactie KW

Voor de Brugse correctionele rechtbank is maandag het proces tegen twee Rotterdamse drugsleveranciers ingeleid. De neven van Marokkaanse origine leverden vooral heroïne aan heel wat West-Vlaamse dealers. De familie van een man die aan een overdosis overleed, stelde zich burgerlijke partij.

Het grootschalige onderzoek van de politiezone Kouter ging van start toen in verschillende drugsdossiers dezelfde Nederlandse gsm-nummers bleven opduiken. Verscheidene West-Vlaamse koeriers trokken regelmatig naar Rotterdam om bij de neven El M. drugs te kopen. De drugs werden dan onder andere in Oostende doorverkocht aan gebruikers. Verschillende afnemers van de Rotterdammers werden ondertussen opgepakt en zelfs al veroordeeld.

Minstens 211 kilo heroïne verhandeld

Half november werden de vermoedelijke spilfiguren in het dossier gearresteerd. De afgelopen vijf jaar zouden ze minstens 211 kilogram heroïne verhandeld hebben. Ook voor andere drugs konden dealers bij de Nederlanders terecht.

Tijdens een huiszoeking werd naast twee kilogram heroïne bijvoorbeeld ook een kilo cocaïne en een kleinere hoeveelheid MDMA aangetroffen. Ook vier drugskoeriers moeten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. In ruil voor een vergoeding van een paar honderd euro leverden ze de drugs in opdracht van de neven aan verschillende West-Vlaamse dealers.

Bij de start van het proces bleek dat de neven El M. mogelijk ook in aanmerking komen voor de fatale overdosis van een man uit het Antwerpse. Op vraag van de advocate van zijn ouders werd de zaak uitgesteld. Ook de verdediging van de Rotterdammers vroeg om een uitstel. De zaak zal op 1 oktober gepleit worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier