Twee mannen opgepakt wegens heling van diefstalgoederen in Roeselare

© foto Jos
Redactie KW

Inbrekers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in zes huizen in Roeselare binnengedrongen. Uit een huis in de Vierwegstraat gingen ze er zelfs met enkele spullen vandoor, terwijl een jonge vrouw in de zetel lag te slapen.

“Omdat we met het gezin op weekend vertrekken, sliepen we in de nacht van donderdag op vrijdag bij mijn moeder in de Vierwegstraat”, vertelt het slachtoffer. Toen ik rond 5.15 uur wakker werd en een sigaret wilde roken, merkte ik dat de achterdeur openstond. Toen we verder gingen kijken, zagen we dat alle portefeuilles en handtassen waren opengemaakt. Mijn handtas stond op amper anderhalve meter van mij. Een camera, iPad, handcamera en mijn Samsung-gsm zijn verdwenen.

De dieven waren dezelfde nacht ook nog actief langs de Baasrodestraat, de Mandellaan en de Lierstraat alwaar heel wat computermateriaal werd buit gemaakt.

Rommelmarkt

Een van de slachtoffers ging zondagvoormiddag een kijkje nemen op de wekelijkse rommelmarkt op de parking van het warenhuis ‘Euroshop’ langs de Meensesteenweg. De vrouw trof haar gestolen laptop aan en verwittigde de politie die snel ter plaatse verscheen. Op het eerste zicht konden de verkopers geen directe uitleg verschaffen over de afkomst van het aangeboden computermateriaal. Beide verkopers die van Joegoslavië afkomstig zijn en in Roubaix wonen, werden in de boeien geklonken en opgesloten in de politiecel van de Riho. Ze blijven aangehouden voor verder onderzoek.

(Jos/foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier