Uitbaatster Spullenwinkel Kortrijk gewond na schermutseling

© Facebook
Redactie KW

Bij een discussie over de aankoop van een tweedehands televisietoestel is vrijdagavond de uitbaatster van tweedehandszaak Spullenwinkel in Kortrijk gewond geraakt.

Janick Van Hyfte (47) kreeg duwen en klappen en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. “Er was een discussie met twee vrouwen van Afrikaanse origine over een televisietoestel”, vertelt echtgenoot Patrick Devoddere. “Plots werden ze agressief. Wellicht voelde Janick nattigheid want ze belde mij en mijn zoon Tim op.”

Toen Tim arriveerde, daagden plots wel tien Afrikanen op. Ze sloegen niet alleen Janick maar ook Tim in het gezicht en op de grond. Ze trokken Tim zelfs de kleren van het lijf.” De klanten koelden bij het verlaten van de winkel ook nog hun woede op enkele vazen, die ze in de richting van Tim en Janick gooiden. “Zelfs toen de politie hier al was, stormde plots nog iemand binnen om Tim aan te vallen“, aldus nog Patrick.

“Die agressieveling kon gelukkig opgepakt worden. We moeten toch geen schrik hebben om in onze eigen winkel te staan?” Janick hield aan de agressie een lichte hersenschudding, whiplash, kneuzingen en blauwe plekken over. Haar schouder raakte ook uit de kom. Ze moest een nacht in het ziekenhuis blijven. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier