Voorwaardelijke celstraf voor stalker die beweerde dat hij seks had met Laura Lynn

© BELGA
Redactie KW

De 41-jarige Poperingenaar die schlagerkoningin Laura Lynn en haar vriend Mathias Lens uit Ardooie maandenlang lastigviel via sms en Facebook, is veroordeeld tot drie jaar celstraf met volledig uitstel. De man moet zich wel aan enkele voorwaarden houden. Dat heeft het hof van beroep in Gent beslist.

De beklaagde, zelf een mislukte charmezanger, leerde Laura Lynn (of Sabrina Tack, zoals de zangeres echt heet) kennen tijdens een kennismaking met fans na een optreden. Via een louche vriend dacht hij bovendien haar gsm-nummer te pakken te hebben, maar in werkelijkheid ging het om het gsm-nummer van haar moeder, die verantwoordelijk is voor de fanclub van Laura Lynn.

Eerst stuurde hij nog vrij onschuldige sms’en, maar toen er geen antwoord kwam, werd de toon van de berichtjes ernstiger. Ook via Facebook viel de man de zangeres lastig. Tot vier maal toe veranderde Laura Lynn haar Facebookaccount, maar de belaging hield daarmee niet op. In de berichtjes verspreidde de man het gerucht dat hij seks had gehad met de zangeres en dat verschillende van zijn vrienden ook al met de zangeres het bed in doken. “Niet goed te praten”, gaf zijn advocaat toe. Hij vroeg om een milde straf en hoopte dat zijn cliënt niet effectief naar de cel moest. De rechter in Ieper veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot zes maanden cel. Door de nieuwe veroordeling werden ook twee oude, voorwaardelijke, celstraffen omgezet in effectieve celstraffen.

Concreet gaat het om een veroordeling van 1 jaar cel wegens zedenfeiten met een minderjarige en een veroordeling van 3 maanden wegens exhibitionisme op de Grote Markt van Poperinge. Met die straffen erbij geteld, liep Pascal V. in totaal 21 maanden celstraf op. De man ging in beroep en met succes want het hof gaf hem nu een volledig voorwaardelijke straf.

(LK/OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier