Actrice Karlijn Sileghem onthult eigen gedicht in Zwevegem

© (Foto GV)
Redactie KW

Zondagmorgen mocht actrice Karlijn Sileghem haar eigen gedicht onthullen langs het Guldensporenpad in Zwevegem. Ze was curator van een poëziewedstrijd.

Vier jaar terug startte Marnixring De Vlasschaard, samen met o.a. de provincie en de gemeenten Avelgem en Zwevegem, het poëziepad ‘Van A tot Z’. Het project kende van bij de start een groot succes. Dit werd steeds maar groter en deze keer ontving met niet minder dan 169 gedichten uit Nederland en België.

Als curator werd deze keer actrice Karlijn Sileghem aangesteld. Zij koos als thema ‘De Schemering’. Naast Karlijn maakten ook Lut De Block, Joris Denoo, Philip Hoorne en Barbara Delft deel uit van de jury. Barbara zal volgend jaar als curator fungeren.

Karlijn mocht ook een gedicht schrijven. Dit staat nu gematerialiseerd opgesteld langs het Guldensporenpad aan het begin van de Pannenbakkersstraat.

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een winnaar. De derde plaats ging naar Anna Crevits uit Koekelare. Robert Verlinde uit Schoten werd tweede en het gedicht ‘Hazengrauw’ van Cora de Vos uit het Nederlandse Bilthoven won de wedstrijd. Haar gedicht kan bewonderd worden aan de Langestraat in Moen.

(GV – Foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier