Carnavalsseizoen afgesloten in Bredene

Keizerin Fantasia en Prins Spekke Junior genoten van hun carnaval.
Redactie KW

Traditiegetouw wordt het carnavalsseizoen afgesloten met de carnavalstoet in Bredene.

Bij de start van de paasvakantie is de carnavalstoet mooi meegenomen voor de toeristen die op de vele campings in Bredene verblijven. Zo’n 40 groepen uit West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant stonden zaterdagmiddag aan de start in de Breendonklaan. Daarnaast kon het Bredens Carnaval Comité, onder leiding van voorzitter Werner Anseeuw, rekenen op de komst van twee bekende Aalsterse carnavalverenigingen.

Overhandiging gemeentesleutel

De stoet ging van start in de Breendonklaan, ging zo langs de Noord-Edestraat, Fritz Vinckelaan, de Duinenstraat en de Kapelstraat, tot aan het MEC Staf Versluys. Op het einde van de stoet, aan het MEC Staf Versluys, stonden de toeschouwers te wachten met open paraplu’s voor de traditionele spekkeworp.

Vrijdagavond werd in café De Puinhoop nog de gemeentesleutel overhandigd door schepen Eddy Gryson aan prins Spekke Junior en aan Keizerin Fantasia. Zij regeren drie dagen lang over Bredene. Het carnavalweekend in Bredene wordt afgesloten op zondag 1 april met een ontbijt in café de Puinhoop. Zondagmiddag moeten de Prins en de Keizerin de sleutel van de gemeente terug bezorgen aan de schepen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier