I.R.O. en FM Gold hebben frequentie binnen

De samenwerking tussen FM Gold en IRO loopt gesmeerd. vlnr : Francis Depypere, Franky Lamoot, Maarten Veys en Geert Allemeersch © SD
Redactie KW

Ook met het nieuwe frequentieplan zijn Stadradio I.R.O. en FM Gold safe voor de komende jaar. FM Gold kan zijn frequenties behouden. I.R.O. krijgt er zelfs twee bij. De bevriende lokale radiozenders zijn uiteraard heel gelukkig.

De wortels van de vzw’s van beide radiostations liggen in 1982. Doorheen de jaren is er uiteraard veel veranderd. Zowel FM Gold als Radio I.R.O. hebben ondertussen hun eigen sound ontwikkeld en mikken op hun eigen doelpubliek. I.R.O. draait nieuwere en wat alternatievere muziek. FM Gold trekt de kaart van het Nederlandstalige en golden oldies.

Met zicht op de hertekening van het lokale radiolandschap dienden ze allebei dossiers in om frequentiepakketten toegewezen te krijgen. In beide gevallen was dat een succes. Ze kregen onlangs te horen dat ze de enige kandidaat waren en dat de pakketten waarvoor ze zich kandidaat stelden binnen zijn.

Geslaagde samenwerking

“Het voordeel van onze goede verstandhouding is dat we vooraf samen hebben gezeten om te voorkomen dat we op dezelfde frequentiepakketten zouden azen“, vertelt Maarten Veys van Radio I.R.O. “Ook met Radio Bingo trouwens. Zij hebben een heel goeie werking en we wilden absoluut alle drie onze radio’s kunnen behouden.” Voor Radio Bingo is het nog even bang afwachten. Een internetradio heeft dezelfde frequentie aangevraagd als zij. “We duimen dat ze het pakket Zonnebeke/Roeselare krijgen en stellen zelfs onze zendmast in Zonnebeke ter beschikking”, aldus Maarten.

Voor FM Gold was het evident om voor het pakket Izegem/Meulebeke te gaan. “Het is alsof het op onze maat was gemaakt, want precies op die plaatsen hebben wij nu onze masten. In de praktijk zal er voor ons dus niets veranderen“, zegt voorzitter Francis Depypere.

Radio I.R.O. moet Zonnebeke inleveren, maar krijgt er wel frequenties in Roeselare en Oostkamp bij. Izegem/Roeselare blijft I.R.O. Torhout en Oostkamp krijgt een nieuwe zender, T.R.O. (Torhoutse Radio-omroep), maar met dezelfde sound en hetzelfde format.

(SD)