Kiekenfuif ruilt vaste uitvalsbasis in voor nieuwe fuifzaal Depart

De nieuwe evenementenzaal Depart verwelkomde de Kiekenfuif van Centaura voor de eerste keer. © TV
Redactie KW

Centaura, de studentenvereniging achter de beroemde Kiekenfuif, ruilde in de nacht van donderdag op vrijdag hen vertrouwde stek Obee in voor de gloednieuwe evenementenlocatie van Stad Kortrijk: Depart. De zaal kan opgedeeld worden naargelang het aantal bezoekers, al mikten de organisatoren toch op het hoogste aantal. “Deze zaal is op gemaakt voor dit soort evenementen”, klinkt het opgetogen.

Dat de locatie een safe party zone is werd duidelijk gesteld aan de ingang: een identiteitskaart is verplicht, zonder komt men er niet in. Ook de inrichting van de zaal is voor de organisatie een verademing naar veiligheid toe. “Daar waar we vroeger elke in en uitgang moesten bewaken is deze zaal erop voorzien om beperkte doorgangen te hebben en dus optimaal te controleren. Naast die betere structuur is er ook een akoestieke verbetering merkbaar. De zaal is volledig op maat gemaakt voor een evenement als het onze. We mogen dus duidelijke stellen dat we op alle vlakken grote stappen vooruit hebben gezet”, vertelt Kimberly, vice-praeses 2017-18 van Centaura.

Wat met de buren?

Een nieuwe locatie dicht bij het centrum brengt uiteraard vaak kritiek of problemen met zich mee. De oplossing voor dit probleem wordt dan ook steeds bij de organiserende diensten gezocht. In samenwerking met de busmaatschappij legde Centaura een gratis vervoersdienst in die feestvierders tot in de vroege uurtjes veilig afzet aan de meest courante studentenlocaties. De shuttle reed af en aan tussen het station, ‘t Kanon en de vele campussen in de omgeving.

De voltallige organisatie van Kiekenfuif 2017.
De voltallige organisatie van Kiekenfuif 2017.© TV

Na heel wat succesvolle edities moest de organisatie vorig jaar in lichte mineur afsluiten. Door het onweer in 2016 daagden heel wat studenten niet op. “Maar dit jaar is het gelukkig anders. De kaartverkoop verliep vlot en het evenement was voor vanavond al voor 85% uitverkocht”, klinkt het bij de vice-praeses. Vrijdagochtend werd duidelijk dat maar liefst 1.150 inkomkaarten verkocht werden.

Vlekkeloos verloop

De avond werd donderdag om 22 uur stipt op gang getrokken door Audiowave (MNM start to DJ, Laundry Day, Studio Brussel,…). De eerste feestgangers druppelden rond 22.30 uur binnen. De lokale kippen gingen gewillig mee op de foto. “Hoogstwaarschijnlijk zullen er morgenochtend enkele feestvierders raar opkijken als ze die beelden terugzien”, glimlacht Kimberly.

De Kiekenfuif verliep ook deze keer zonder noemenswaardige incidenten. Op een fiets die uiteindelijk tussen de dranghekkens in het depot is beland na, kan de organisatie met een tevreden hart terugblikken op een grandioze avond. “Alle uitdagingen werden goed opgevangen door onze mensen”, besluit Centaura. “Op naar 2018!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier