Kortrijkse band Amenra wint award voor albumhoes met foto’s Vanfleteren

Redactie KW

Net voor Record Store Day, komende zaterdag, lauwert Red Bull Belgium met zijn Vinyl Frontier Awards vier kruisvaarders van de vinylplaat. Een indrukwekkende jury uit de Belgische muzieksector koos Mass VI van Amenra met foto’s van de gerenommeerde fotograaf Stephan Vanfleteren als Best Artwork.

“Het artwork, de verschillende edities van de release op vinyl, de foto’s van Stephan Vanfleteren… Alles aan deze release klopt als een bus. Mass VI is de perfecte symbiose tussen muziek en kunst.” Zo luidde het verdict van de jury van The Vinyl Frontier Awards. Met namen zoals Ayco Duyster, Lefto, Kurt Overbergh en Rik De Bruycker bestond die jury uit een resem kenners pur sang.

Het doel van de awards is initiatieven of personen die zich positief inzetten voor de vinylcultuur in België, in de spotlights te zetten. De award voor Best Label gaat naar Sdban van Stefaan Vandenberghe. Ook Belpop Bonanza van Jimmy Dewit en Jan Delvaux én de hiphopexpositie 25 ans de disques 2.0 vielen in de prijzen. Zij gingen naar huis met een Outstanding Contribution Award.

Meer info over de awards en de laureaten via www.vinylfrontier.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier