Meaningfool vzw pakt uit met Comedy Night

V.l.n.r. Marleen De Smet, Philip Saelens en Yves Smalle van Meaningfool vzw. (Foto WDK)
Redactie KW

Op 18 november organiseert Meaningfool vzw een Comedy Night in Mozaïek aan de Overleiestraat 15. Meaningfool is een vereniging die stimuleert om na een tegenslag doelbewust en op een zinvolle manier verder te gaan met het leven. “Humor staat bij ons centraal.”

Philip Saelens, Marleen De Smet en Yves Smalle zijn samen Meaningfool vzw. Deze vzw organiseert activiteiten en voordrachten en maakt cartoons om de mensen te stimuleren om na een tegenslag hoe klein of groot ook positief te blijven en een zinvol leven te leiden. “Meaningfool’ is ontstaan vanuit het idee en mijn eigen ervaring dat een tegenslag niet het einde hoeft te zijn. ‘Niet bij de pakken blijven zitten’ is de boodschap die wij uitdragen. Wie het moeilijk heeft, en dat zijn heel wat mensen, kan best wat steun gebruiken”, duidt Philip.

“Maar het ligt ook voor een stuk bij het slachtoffer. Het is goed om te beseffen dat zelfbeklag geen uitweg of oplossing biedt. Integendeel. Het duwt je alleen maar dieper. Het drijft anderen weg, waardoor je verder wegglijdt en steeds meer geïsoleerd raakt. En dat kan beter worden vermeden. In eerste instantie door zelf positief en hoopvol te blijven. Wij zijn ervan overtuigd dat humor hoe raar het ook mag lijken een belangrijk sleutelwoord is in deze problematiek.”

“Bij een tegenslag is humor een belangrijk sleutelwoord”

Met Raf Coppens

Door de verkoop van exclusieve wenskaarten, cartoonkaarsen en T-shirts met een ludieke boodschap tegen zinloos geweld, kan Meaningfool culturele activiteiten organiseren. Zo ook deze Comedy Night. “Mensen doen lachen is voor ons heel belangrijk.” Peter Decroubele is de Master of Ceremonies van de avond. “Hij was de helft van cabaretduo Flegma dat in 2002 de finaleplaats behaalde op de Lunatic Comedy Award, met Lieven Scheire als winnaar. Een jaar later volgde de finaleplaats op Humo’s Comedy Night, waar Wouter Deprez winnaar werd”, legt Marleen uit. Peter is ook bekend als journalist van Radio 1. Sander VDV neemt geen blad voor de mond. “Niet voor gevoelige zieltjes.” In 2014 was hij halve finalist in de Humo’s Comedy Night en hij won De Humorklas 2016.

“David Galle is een performer in hart en nieren. Hij analyseert de lichtheid van ons bestaan en deelt dit graag op een podium. Onweerstaanbaar grappig”, aldus Yves. Ygor, die ook peter is van vzw Meaningfool, bundelt voor zijn koperen jubileum zijn beste grollen tot een wervelende comedyshow. “Onze topper is Raf Coppens. Hij staat al jaren aan de top van het Comedyland en keert nu terug naar de kleine zalen. We zijn blij dat we hem konden boeken.”

Info: Kaarten voor de Comedy Night kosten 15 euro en 18 euro aan de deur en zijn te koop in Brasserie St-Amand.