Records sneuvelen op voorverkoopdag De Leest

Redactie KW

De voorverkoopdag voor het voorjaarsprogramma 2018 van het Izegemse cultuurhuis op zaterdag 18 november was een zeer groot succes.

“Het succes is zo groot dat heel wat records sneuvelden”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). “Voor het eerst sinds de opstart van het cultuurhuis kwamen meer dan 250 individuele klanten de felbegeerde tickets voor hun favoriete voorstellingen kopen.”

Uren voor de deuren openzwaaiden, stonden al mensen aan te schuiven. Om 7 uur ‘s morgens telde de rij al bijna 100 mensen en de eerste gegadigde werd al gesignaleerd om 3.30 uur. De wachtenden kregen hun volgnummer en werden getrakteerd op een kopje koffie. Wie een volgnummer had, hoefde niet te wachten, want het volgnummersysteem op de site van De Leest kon geraadpleegd worden van thuis uit of op de smartphone. Wie wel wachtte in De Leest kon genieten van een optreden.”

“Dat De Leest geen lokaal verhaal meer is, blijkt ook uit een ander record. Een hevige fan van Nathalie Meskens kwam zelfs speciaal uit Herentals naar Izegem afgezakt om zeker een ticket te hebben voor de show van haar idool”, weet de cultuurschepen.

Uitverkochte voorstellingen

“Het grote succes zorgde er ook voor dat bepaalde voorstellingen al uitverkocht zijn”, zegt Geerwin Vandekerckhove van De Leest. “Dat is het geval voor Flor Barbry’s Volkstoneel en de eerste voorstelling van De webcam-moord. Voor het andere aanbod zijn er nog tickets beschikbaar en er is een tweede voorstelling van Het Prethuis geopend.”

Vanaf zaterdag 18 november om 17 uur kunnen tickets gekocht worden via de webshop. Vanaf maandag 20 november kan er ook telefonisch gereserveerd worden en kunnen geïnteresseerden ook aan de balie in De Leest terecht voor tickets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier