Veel sfeer op Rock op het Plein in Wervik

Tijdens de set van Raymond van het Groenewoud liep het Sint-Maartensplein goed vol. © LV
Redactie KW

Het gratis muziekfestival Rock op het Plein lokte vrijdagavond weer veel volk naar het gezellig Sint-Maartensplein.

Al was het dit keer geen editie waarbij het echt bomvol stond. Zoals vorig jaar tijdens het optreden van de Nederlandse rapper Kraantje Pappie. De meningen over de affiche waren bij de jeugd nogal verdeeld. Voor de vierde keer kwam Raymond van het Groenewoud (68). Aanvankelijk dachten de organisatoren van de vzw Tobacco Town Music aan de Nederlandse rapper Boef, maar toen hij in januari na enkele ongelukkige vrouwonvriendelijke uitspraken voor een controverse zorgde, zag men na een stemming in het bestuur af van deze artiest. Volgend jaar misschien?

Headliner waren The Van Jets uit Oostende. Ze speelden tien jaar geleden ook al op de muzikale opener van de vijfdaagse Zomerkermis. De vierkoppige band Robert (Knokke-Heist) mocht als winnaar van de Rockrally in jeugdhuis De Bierpompe de spits afbijten. Daarna volgden Chackie Jam en Sons. Beiden zijn bekend van op Studio Brussel. Chackie Jam was met enkele zangeressen zeer goed. Een heel ander genre was de stevige rockband Sons. Voor de afterparty vanaf middernacht zorgde dj Shizzle le Sauvage, bekend van de Filefuif op Studio Brussel. Hij draaide een week geleden ook op Bezemrock in Beselare.

De hit Meisjes zorgde voor heel wat sfeer op het plein.
De hit Meisjes zorgde voor heel wat sfeer op het plein.© LV

Ondertussen is het boek over ’35 jaar Rock op het Plein’ te koop voor 25 euro. De organisatoren maakten al enkele jaren geleden hun plannen bekend om een boek uit te brengen. De deadline van de vorige editie werd niet gehaald Het boek bevat veel foto’s en affiches van de vorige edities. Evenals anekdotes en al de verhalen daarrond. Het archief is heel uitgebreid. Naast foto’s en affiches zijn er ook krantenknipsels, T-shirts, flyers en persmappen. Serviceclub Kiwanis Wervik Tabaksstreek zorgde voor financiële steun.

(EDB/foto LV)