VIDEO Martin Heylen brengt rubriek uit ‘Man bijt hond’ terug op één

Redactie KW

Eén wekt een rubriek uit ‘Man bijt hond’ opnieuw tot leven. Martin Heylen gaat de mensen opzoeken die hij twintig jaar geleden voor dat succesvolle Woestijnvis-programma ontmoette door aan willekeurige deuren aan te bellen.

In ‘Zelfde deur, 20 jaar later’, vanaf september elke donderdag op één, gaat Heylen (tegenwoordig Oostendenaar) in zijn bekende stijl opnieuw op stap door Vlaanderen op zoek naar verhalen van gewone mensen. De rubriek van toen wordt nu een volwaardig programma van 45 minuten.

“Martin is een hele tijd geleden met het idee naar ons gekomen. Het is poepsimpel: hij gaat de mensen opnieuw opzoeken, onaangekondigd en op basis van de lijn die hij destijds volgde”, legt één-netmanager Olivier Goris uit. “Ze lieten mij 20 minuten zien en ik was al weggeblazen.”

In 1999 belde Heylen bijvoorbeeld aan in Poperinge. Afwachten of ook dit ontmoeting een vervolg krijgt:

https://www.youtube.com/watch?v=t-gMYaSQaws

Volgens Goris past het programma goed bij de identiteit van één, waarbij ‘Vlaams, herkenbaar en verbindend’ de sleutelwoorden zijn. “Dat werkt met grote evenementen zoals het WK of het Eurovisiesongfestival, maar ook met kleinere dingen”, zegt de netmanager.

(BELGA)

https://www.youtube.com/watch?v=7AUfoLSz1Wc