Balta reorganiseert distributienet van karpetten in VS

© BELGA
Redactie KW

De West-Vlaamse tapijtproducent reorganiseert zijn distributienetwerk van karpetten in de VS. Dat meldt het bedrijf vrijdagavond in een persbericht. De ingreep “ondersteunt onze toekomstige groeiambities en biedt de infrastructuur om onze klanten effectiever te kunnen ondersteunen in hun groeiende e-commerce verkoopkanalen”, aldus CEO Tom Debusschere.

Balta Home USA verhuist naar een nieuw distributiecentrum in Rome, Georgia, om meer capaciteit te bieden voor de Noord-Amerikaanse markt. Balta Home werkte voorheen vanuit twee magazijnen die in dezelfde staat gevestigd waren, in Dalton en Calhoun. Het distributiecenter werd donderdag officieel geopend.

Het distributiecentrum zal tussen de 75 en 100 mensen tewerkstellen, afhankelijk van de periode van het jaar. Een deel van het magazijn zal worden gebruikt om extra capaciteit te kunnen bieden voor de groeiende e-commerce activiteiten van Balta Home. “Bovendien zal dit ons ook toelaten om ons toe te leggen op nieuwe distributiekanalen. De kantoren en showroom op 5th Avenue in New York zullen verder gebruikt worden”, klinkt het.

Balta, dat sinds midden juni noteert op de Brusselse beurs, kondigde eerder deze maand ook aan zijn residentiële tuftafdeling in Oudenaarde te sluiten en de productie over te brengen naar zijn vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Tielt. Op de betrokken afdeling werken 197 mensen, of twee derde van het personeel in Oudenaarde. De directie benadrukt dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk werknemers te laten meeverhuizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier