Mysterie rond komst ribbetjesketen Amadeus naar Zwevegem blijft hangen

Het oud-gemeentehuis in de Avelgemstraat krijgt een horeca-bestemming. Dat het een Amadeus zal worden, ontkent de keten. © GJZ
Redactie KW

De bistro ‘La Mairie’ op de benedenverdieping van het voormalig gemeentehuis opent eind juni. Wie het zal uitbaten blijft nog even geheim. Ook over de eventuele komst van Amadeus wordt geheimzinnig gedaan.

Na een maandenlange zoektocht werd nu eindelijk iemand bereid gevonden om de bistro uit baten op de benedenverdieping van het voormalig gemeentehuis in Zwevegem. In 2015 sloot het gemeentebestuur een concessie af met de firma Lisam voor het gebruik van het oud-gemeentehuis in de Otegemstraat. Er werd ondertussen serieus geïnvesteerd en sinds begin 2017 is het voormalig gemeentehuis weer in gebruik als kantoorruimte. Op het gelijkvloers wordt de voormalige trouwzaal en bureau van de burgemeester, gebruikt als vergaderzaal en is er plaats voor 12 personeelsleden van Hemmis, een dochterbedrijf van Lisam dat zich situeert op het kruispunt van ICT en milieu.

Op de eerste verdieping is er plaats voor 16 medewerkers van Lisam zelf en op de tweede verdieping is er plaats voor een aantal beginnende bedrijven. De voormalige zolder in de top van het dak, is ingericht als polyvalente ruimte.

La Mairie

Op de benedenverdieping, waar vroeger de dienst burgerzaken huisde, komt er een bistro. La Mairie, zo zal de zaak heten, opent normaal eind juni tijdens het ommegangsweekend de deuren. Het zal dus een bistro worden met binnen een 40-tal plaatsen en met een ruim terras. Wie de zaak zal runnen, wil men nog niet bekendmaken. Het enige dat geweten is, is dat het om een vrouw met horeca-ervaring gaat.

Doet men een beetje geheimzinnig over wie La Mairie zal uitbaten, dan is de eventuele komst van ‘Amadeus, The place for ribs’ nog in een grotere waas van geheimzinnigheid gehuld. De keten, met al een tiental vestigingen in Vlaanderen, heeft een pand in de Avelgemstraat dat men aan het herinrichten is.

Spandoeken

Via spandoeken laat men weten dat er een restaurant in Zwevegem de deuren zal openen, evenwel zonder de naam te noemen. De look-and-feel van die spandoeken doet evenwel vermoeden dat het om Amadeus gaat. Ook van de schepen van Lokale Economie, Eddy Defoor, kregen we te horen dat Amadeus naar Zwevegem komt. Enkel bij de keten zelf, ontkent men de komst. “Er komt geen Amadeus in Zwevegem. Er zijn veel mensen die Amadeus proberen na te doen”, antwoordde Klodjan Zugu van Amadeus op onze vraag naar meer uitleg… (Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier