Unizo huldigt Rik De Nolf als verdienstelijk ondernemer

Uit handen van voorzitter De Muynck van Unizo mocht Rik De Nolf de eerste trofee voor de verdienstelijke ondernemer ontvangen. Een beeld van de Roeselaarse kunstenaar Kornul. © JOKE COUVREUR
Redactie KW

De finale van de Dag van de Ondernemer bracht Unizo-Roeselare tot bij Roularta Media Group en dat was geen toeval. De ondernemersvereniging verraste er Rik De Nolf met een warme hulde voor zijn verdienstelijk ondernemerschap.

Een durver én een doener. Een ondernemer pur sang. Een ondernemer die welvaart en welzijn creëerde voor de streek. Niet alleen Unizo-voorzitter Bernhard De Muynck, maar ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Roeselaars burgemeester Kris Declercq onderstreepten de verdiensten van Rik De Nolf.

https://www.youtube.com/watch?v=aRUrRn_Q3us

Het was Unizo-voorzitter De Muynck die mr. Rik verwelkomde in de RMG-gebouwen. “We zijn vandaag op bezoek geweest bij diverse durvers en doeners“, zei de voorzitter. Hij wees onder meer naar de landbouwmachinebouwer Dewulf, maar ook naar de krantenzaak in het station van Roeselare. “De man heeft volgehouden, is blijven doorzetten, ook in zeer moeilijke omstandigheden. Wij willen die durvers en doeners als ondernemersvereniging een riem onder het hart steken.”

Dat de ondernemerstournee van Unizo bij Roularta eindigde was geen toeval, zei de voorzitter nog.

Professioneel én hartelijk

Burgemeester Kris Declercq van Roeselare loofde de wijze waarop Roularta hartelijkheid combineert met professionaliteit. De burgemeester overhandigde Mr. Rik het PRO-plan van de stad: Plan Roeselare Ondernemen. “Roeselare heeft de goede potgrond voor het ondernemerschap,” zegt de burgemeester. “Als stad willen wij meedenken met onze ondernemers en ervoor zorgen dat zij zo weinig mogelijk hindernissen ervaren voor dat ondernemen”, aldus de burgemeester.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois onderstreepte het belang van die Dag van de Ondernemer. “De Vlaamse overheid stimuleert het innoveren, de Vierde Industriële Revolutie is begonnen, die van de mechatronica. En we investeren met Vlaanderen in een supersnel netwerk,” kondigde de minister-president aan.

West-Vlaamse standvastigheid

“West-Vlaamse standvastigheid combineren met zin voor investeren en innoveren, dat is het ondernemerschap van Mr. Rik. West-Vlaamse captains-of-industry komen maar zelden op het voorplan met een mening of een visie over maatschappelijke problemen. Mr. Rik is een van de weinigen die dat af en toe toch doen en wij appreciëren dat,” zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois. “U bent het type voorbeeld van de ondernemer die voor zijn regio welvaart en welzijn creëert en daar spreek ik graag mijn waardering over uit.”

Beeld van Kornul

Mr. Rik reageerde verrast op de hulde. “Wij concentreren ons op onze core business,” zei hij. “We blijven vasthouden aan onze langetermijnvisie. Vanuit onze focus voor het lokale is een goede samenwerking met Unizo en met haar leden zeer belangrijk voor ons”, zei Mr. Rik.

Uit handen van voorzitter De Muynck van Unizo mocht Mr. Rik de eerste trofee voor de verdienstelijke ondernemer ontvangen. Een beeld van de Roeselaarse kunstenaar Kornul.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier