Laatste schooljaar voor Wijkschool De Boorgaard in Ardooie

De school vierde twee jaar terug nog haar vijftigste verjaardag. © JM
Redactie KW

De wijkschool van De Boorgaard in de Watervalstraat zal in september van volgend jaar niet meer opstarten. De procedure om de activiteit daar te organiseren is ingezet.

De school maakt deel uit van de scholengroep Arkorum en vierde twee jaar terug haar vijftigste verjaardag. Het gebouw werd opgetrokken in de Watervalstraat, aan de rand van een kinderrijke buurt. Maar de tijden evolueren en de buurt is niet meer zo kinderrijk.

Francis Devolder, coördinerend directeur van de scholengroep Arkorum: ‘Dit is uiteraard één van de redenen van de aangekondigde sluiting. Er is een wettelijke norm van twintig leerlingen om een school open te houden. Dit is er op dit moment nog. Maar in september 2018 voorzien wij deze norm niet meer te halen. Anderzijds is het zo dat wij streven naar pedagogisch verantwoord onderwijs. Als wij slechts één leerkracht kunnen inzetten voor de drie kleuterklassen lijkt ons dit weinig verantwoord op pedagogisch vlak. Ten slotte ontkennen wij niet dat het openhouden van de school een zware financiële last is voor de inrichtende macht.”

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier