Leerlingen Groenheuvel denken mee over nieuwe videogame

De kinderen van basisschool Groenheuvel met linksboven op de foto leerkracht Annelies Top en achteraan de mensen van Howest. © EDB
Redactie KW

Vijf hogeschoolstudenten streken vrijdagmorgen neer in basisschool Groenheuvel om er samen met een groep kinderen van 8 tot 12 jaar voorbereidingen te treffen om ‘hun droomgame’ te ontwikkelen.

Vier Howest-studenten Digital Arts & entertainment, met Matthias Van Enis uit Harelbeke als enige West-Vlaming en één Howest-studente Game Graphics begonnen onder leiding van hun docent Dries Derycke de dag in basisschool Groenheuvel met een verhaaltje over Frustrato. Daarna mochten de kinderen binnen verschillende thema’s hun frustraties en ergernissen noteren. Samen werd overlegd hoe de problemen kunnen worden opgelost.

De wildste ideeën passeerden de revue en werden door de kinderen vertaald in tekeningen. Die zullen de inspiratiebron vormen voor het 3D-computergame dat de hogeschoolstudenten binnenkort ontwikkelen. “Het spel zal erom gaan om Frustrato te verslaan”, verklapt Matthias al. Deze samenwerking tussen kinderen en studenten moet tegen begin februari 2018 resulteren in een nagelnieuw videospel.

(EDB- foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier