Oostkampse school behaalt vijf sterren, maar andere ‘ster’ komt niet opdagen

Directeur Kristof Benoot ontvangt uit handen van Veronique Heleven het bordje van de Rode Kruis-actie: 'School met een hart'. Honderden kinderen waren in het rood en hadden honderden nieuwe bloeddonoren laten registreren. © PH
Redactie KW

Basisschool Sint-Pieter is volgens het Rode Kruis een ‘School met een hart’.

De kinderen van Basisschool Sint-Pieter hebben zich massaal ingezet om vijf sterren te behalen. “Het begon allemaal al op 1 september toen de leerlingen hun eerste ster gratis kregen voor het enthousiasme dat ze toonden om er een mooi schooljaar van te maken”, vertelt Els Vande Ginste, die met haar team het jaarthema uitwerkte.

“De tweede ster verdienden ze door iets te doen voor het milieu. De derde ster kwam er door van Basisschool Sint-Pieter een ‘warme’ school te maken. De vierde ster was al een stuk moeilijker. Onze ‘benen’ inzetten voor de ‘armen’ was de opdracht. In totaal werden er 180 toeren doorheen de school gelopen, een soort urban trail. Dat volstond om door te gaan naar de vijfde opdracht. Die bestond uit drie delen: versier je school in het rood, leer het ‘bloedlied’ uit het hoofd en… overtuig minstens 150 nieuwe bloeddonoren om zich te laten registreren om bloed te geven. De kinderen gingen enthousiast op jacht. Sommigen verkleedden zich als verpleger en verpleegster om mensen aan te spreken. Uiteindelijk meldden er zich 235 aan. De vijfde ster werd dus ruimschoots gehaald.”

Geen optreden van Wim Soutaer

De school van directeur Kristof Benoot werd daarvoor door het Rode Kruis benoemd tot ‘School met een hart’. Als beloning zou Wim Soutaer, peter van het project Bloed geven doet Leven, komen optreden voor de school.

Helaas, iedereen zat bloednerveus te wachten, maar deze ‘ster’ kwam niet optreden. Jammer voor de volledige school, de kinderen, hun ouders en mensen van het rusthuis Sint-Jozef, die deze Idool-artiest live wilden zien optreden. Een telefoontje leerde dat er blijkbaar iets misgelopen was met het communicatiebureau dat de afspraak regelde. Wim Soutaer kon er niet meer op tijd geraken, maar wou zich wel engageren om zeker op dinsdag 26 juni af te komen…

Al bij al toch een heel geslaagd initiatief van de werkgroep die dit jaarthema organiseerde.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier