Vernieuwd studieaanbod bij Petrus- en Paulusscholen in Oostende

Bij een vernieuwd studieaanbod hoort een nieuwe directiestructuur. Hier enkele leden: Frank Travers, Yannick Scheyving en Ann Vergote. Uiterst links voorzitter raad van bestuur Philip Broidioi. (Foto BVO)
Redactie KW

De structuurhervorming binnen de Petrus & Paulusscholen krijgt vanaf volgend schooljaar haar definitieve vorm. Daaruit vloeien een nieuwe directiestructuur en een vernieuwd studieaanbod voort.

“Dat het secundair onderwijs vanaf 1 september de Steenbakkersstraat verlaat, zagen het directieteam en de raad van bestuur als een mooie kans om een vernieuwd aanbod te presenteren aan potentiële leerlingen en hun ouders”, schetst voorzitter Philip Broidioi. “Zowel Petrus & Paulus Centrum als Petrus & Paulus West organiseren een brede eerste graad in de middenscholen. Binnen Petrus & Paulus Centrum werken het Onze- Lieve-Vrouwecollege en het Sint-Jozefsinstituut nauw samen om hun leerlingen te vormen binnen de studiegebieden Economie, Organisatie & IT, Taal, Cultuur & Wetenschappen én Mens & Maatschappij. Het Onze-Lieve-Vrouwecollege blijft alle ASO-opleidingen binnen deze studiegebieden op één locatie aanbieden in de Vindicivelaan. Het studieaanbod van het Sint-Jozefsinstituut breidt uit met de richtingen Verzorging-Voeding, Kinderzorg en Thuis- en Bejaardenzorg, Zorgkundige en Mode-Verkoop.”

Onder één dak

“Petrus & Paulus West brengt in de Stuiverstraat 108 alle richtingen uit de domeinen wetenschap en techniek samen onder één dak. PPW wordt op die manier dé school voor Science, Technology, Engineering & Mathematics voor alle leerlingen uit ASO, TSO en BSO“, aldus nog Filip Broidioi. Om deze ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken, komt er binnen Petrus & Paulus per school een sterk directieteam. In het Onze-Lieve Vrouwecollege (campus Centrum), wordt Yannick Scheyving directeur. De pedagogische directeurs zijn Greet Mees en Luk Vandelanoitte (Middenschool). Ann Vergote wordt directeur van het Sint-Jozefsinstituut, Petrus & Paulus Centrum. Ze werkt samen met pedagogisch directeur Maaike Decock. Peter Costenoble wordt er de logistiek directeur. Petrus & Paulus West bouwt verder aan de toekomst met directeur Frank Travers aan het roer. Samen met de pedagogische directeurs Alain Gheldof (tweede en derde graad) en Annik Soete (middenschool) vormt hij het directieteam. Frank Travers is ook de algemeen directeur van Petrus & Paulus.

Okan

Rita Struys blijft op post als pedagogisch directeur van de Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers. De Okan-klassen worden geïntegreerd in de scholen van scholengemeenschap Ichthus. Ichthus is de koepel van alle katholieke secundaire scholen in de Oostendse regio. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier