Werken verkeersveilige schoolomgeving in Wingene starten op 4 juli

De inspanningen die FietspadNu verrichtte, worden weldra beloond. © Nele
Redactie KW

Op woensdag 4 juni gaan de broodnodige werken van start voor een verkeersveilige schoolparking. In het najaar volgen de werken aan een nieuw fietspad tussen Wingene en Wildenburg.

Het verkeersactiecomité FietspadNu is al geruime tijd bezig rond een verkeersveilige schoolomgeving, aangevuld met een veilig en nieuw fietspad. Het oudercomité van basisschool Wildenburg en de verkeersactiegroep ‘Op de kop gevallen’ werkte graag mee aan verschillende acties.

In het voorjaar van 2015 werden er 1.200 handtekeningen verzameld. Deze handtekeningen werden samen met de vraag naar de nodige subsidies overhandigd aan de bevoegde minister Ben Weyts. Het fietspad is noodzakelijk, aangezien de Beernemsteenweg een cruciale verbindingsweg is naar de school, de sportterreinen, het gemeentehuis, het bos of het station.

Bijna tevreden

De inspanningen die FietspadNu verrichtte, worden weldra beloond. “Vanaf woensdag 4 juli start de aannemer met de aanleg van een verkeersveilige schoolparking”, verduidelijkt actievoeder Brecht Warnez. “Op 15 oktober volgt de eerste spadesteek voor het fietspad tussen Wingene en de kerk van Wildenburg. Aan beide kanten van de weg zullen fietsers veilig kunnen rijden.”

De werken zullen tot het voorjaar van 2020 duren. Het project wordt gerealiseerd door het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, de VLM en de gemeente Wingene.

Het verkeersactiecomité is tevreden, maar wil nog iets meer. ” Ons werk is hiermee nog niet af. We blijven bij de minister aandringen om ook verder het fietspad af te werken tot in Beernem. Nu blijven de pendelaars tussen Wingene en Wildenburg in de kou staan.”

Vlaams minister Ben Weyts heeft in 2018 voorlopig nog geen subsidies voorzien voor dit traject.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier