VIDEO Bus verliest aanhangwagen in Alveringem, passagiers trekken die zelf uit de gracht

Redactie KW

Vrijdagnamiddag is een Roemeense bus met een aanhangwagen, volgestouwd met goederen, in de problemen geraakt langs de N8 tussen Hoogstade en Alveringem.

Het konvooi bestond uit twee bussen en één bestelwagen die vanuit hun thuisland en na een tussenstop in Ieper op weg waren naar Ierland om daar de meegereisde goederen te schenken aan landgenoten die daar verblijven.

Maar ter hoogte van Alveringem liep het met één van de aanhangwagens mis. Het vehikel schoot van de bus los en kwam op zijn kant in de gracht terecht. Geen probleem voor de zowat twintig mannen en jongeren in de bus: met vereende krachten werd een kabel aan de bus vastgemaakt en werd met een ferm stootje de aanhangwagen terug op de baan geduwd onder het toeziend en verbijsterd oog van de lokale politie.

VIDEO Bus verliest aanhangwagen in Alveringem, passagiers trekken die zelf uit de gracht

Zetels, stoelen en tafels, die ze op de rechter rijstrook hadden gezet, werden terug ingeladen alsof er niets aan de hand was. Een aardig maar zeker niet ongevaarlijk staaltje van zelfredzaamheid, iets wat je op onze wegen toch maar zelden tegenkomt volgens de politie. Door het ongeval was er wel een tijdlang beurtelings verkeer, totdat alle goederen terug ingeladen waren.

(JT – Foto’s & video JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier