Even opschudding door beginnende brand in VBS De Vleugel in Harelbeke

Redactie KW

Woensdagnamiddag heeft een kleine brand even voor opschudding gezorgd in de vrije kleuter- en lagere school De Vleugel aan het Koning Leopold III-plein in Harelbeke.

In het gebouw zijn momenteel werken aan de gang aan de voormalige kapel, die omgevormd wordt tot een multifunctionele zaal. Om veilig te kunnen werken, had de electricien alle zekeringen van de schakelkast uitgeschakeld. Na de werken, werden alle zekeringen terug aangezet, ook de zekering van de kring waarop het elektrisch kookfornuis uit de keuken aangesloten is. Die zekering is omwille van veiligheidsredenen normaal altijd uitgeschakeld.

Alerte leerkrachten

Hierdoor begonnen een aantal plastic voorwerpen op het fornuis te smeulen, waardoor rookontwikkeling ontstond. Enkele leerkrachten, die aanwezig waren om de start van het nieuwe schooljaar voor te bereiden, merkten de rook op en verwittigden meteen de brandweer. Ondertussen blusten ze de beginnende brand en brachten ze de brandende spullen naar buiten, waardoor de brand al geblust was bij aankomst van de brandweer.

Door hun alerte reactie is er eigenlijk geen schade in het gebouw. De start van het nieuwe schooljaar donderdagochtend komt dan ook niet in het gedrang.

(NSK – Foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier