Gemeenteraadslid uit Kortrijk veroorzaakt ongeval en rijdt verder

Stefaan Bral raakte in 2012 al eens betrokken bij een verkeersongeval. © LSi
Redactie KW

Gemeenteraadslid Stefaan Bral (CD&V) is vrijdagnacht met zijn Audi tegen een brievenbus en de wagen van Luc Forrez gereden in Wevelgem. Na het ongeval vervolgde hij zijn weg naar huis in Bissegem (Kortrijk). De volgende ochtend meldde hij zich wel meteen bij de politie.

Vrijdagnacht omstreeks half twee belandde Stefaan Bral met zijn wagen tegen de gemetselde brievenbus en de wagen van Luc Forrez en zijn echtgenote Ann Decock op het einde van de Moerstraat. Luc was niet thuis omdat hij deelnam aan de wandeltocht ‘Door Vlaamse Velden’, echtgenote Ann merkte niets op. Zowel Luc als zijn echtgenote zijn doofstom.

Zoon Mathijs lanceerde zaterdag via Facebook een oproep om de eigenaar van het voertuig op te sporen. Uit de brokstukken was duidelijk dat het om een Audi A7 ging. Een getuigenis van een buurman bevestigde dat. Lang moest de politie niet zoeken. Automobilist Stefaan Bral meldde zich al in de voormiddag bij de politie nadat hij eerst al bij de slachtoffers was gepasseerd, maar daar niemand thuis vond.

Lastige week achter de rug

“Ik was op weg naar huis”, vertelt Stefaan. “Ik had een lastige week achter de rug en was moe. Wat er precies gebeurde, weet ik niet. Snel reed ik niet, wellicht viel ik even in slaap. In ieder geval was er plots een bonk en stond ik stil. Ik had niet de bedoeling weg te rijden om de gevolgen te ontlopen, maar de bewoners gaven geen reactie. Mijn motor draaide nog en ik reed gewoon verder naar huis, in een reflex. Er waren geen gewonden en er was enkel schade op privédomein. Wegrijden had ik evenwel niet mogen doen.”

Stefaan Bral raakte in 2012 al eens betrokken bij een verkeersongeval. Hij had toen iets te veel gedronken. Hij is geen kandidaat meer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier