Daarbij is de oudste zoon, de 19-jarige Alan W., omgekomen. Het vuur werd opgemerkt omstreeks halfzes en greep bijzonder snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer stond de woning volledig in lichterlaaie. In de vrijstaande huurwoning woonde een moeder met haar twee zonen. De vrouw kon zich samen met haar jongste zoon in veiligheid brengen.

Beiden kregen ter plaatse zuurstof toegediend en werden daarna naar het ziekenhuis overgebracht. Het vuur werd ontdekt door verschillende buurtbewoners die wakker werden van de brandgeur en verschillende explosies. "Toen we naar de woning toeliepen, stond deze reeds volledig in lichterlaaie. We probeerden nog de wagens te redden die naast de woning geparkeerd stonden, maar door de enorme hitte moesten we deze poging staken", vertelt buurtbewoner Dominique Depoortere, die net achter de woning in de wijk Ten Bulke woont.

Delen

"We hadden afgesproken om zaterdagavond nog iets te gaan drinken"

Volgens het parket ontstond het vuur accidenteel nadat de zoon bij thuiskomst nog iets wou klaarmaken om te eten en de pot op het vuur uit het oog verloor. Als gevolg van de brand is de woning compleet vernield.

Verslagenheid

"Alan was een lieve gast en de goedheid zelve. Hij stond altijd klaar om te helpen waar nodig. Samen met moeder Barbara en jongere broer Amory (11) woonde hij al enige tijd in de getroffen woning. We kwamen elkaar vooral tegen op de voetbal en in het uitgangsleven. Gisteren heb ik hem nog gezien, vanavond (zaterdagavond, nvdr) hadden we afgesproken om samen iets te gaan drinken", vertelt een vriendin.

De verslagenheid bij de buurtbewoners is groot. Op de Facebookgroep "Ge zit nen Rekkemnaire oje..." werd zaterdagnamiddag door verschillende Rekkemnaars het idee geopperd om spullen in te zamelen voor het getroffen gezin. Maandagavond komt de buurt samen om te bekijken wat er kan ondernomen worden om het getroffen gezin te steunen.

De begrafenisplechtigheid voor Alan Windels gaat aanstaande zaterdag 22 juli om 10 uur door in de kerk van Moeskroen-Tuquet.

(NDZ- foto/video's NDZ)