Man die wagen liet crashen in Oostende nog steeds voortvluchtig

© DJ
Redactie KW

Het voertuig dat in de nacht van maandag op dinsdag aan hoge snelheid een ongeval had in Oostende, was recent gestolen in de buurt van het Noord-Franse Valenciennes. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De achttienjarige bestuurder van de Peugeot 207 is voorlopig nog altijd voortvluchtig.

Vier meisjes uit Vlaams-Brabant vroegen in de nacht van maandag op dinsdag ter hoogte van de Adolf Buylstraat in Oostende een lift richting Westende. Drie vijftienjarigen en een veertienjarige stapten in de Peugeot 207 van een achttienjarige man uit Le Roeulx. In de wagen bevond zich ook een minderjarige passagier, eveneens uit de streek van La Louvière. Even later stapte nog een zeventienjarige Waalse vriendin van de bestuurder in. Twee Vlaamse meisjes sprongen even later uit de wagen toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole in de gaten kregen. Het voertuig reed aan hoge snelheid weg en crashte uiteindelijk in de wegenwerken op de Alfons Pieterslaan.

Gestolen wagen

De bestuurder nam de benen en is nog steeds voortvluchtig. Alle zeilen worden bijgezet om de verdachte te vinden. Het parket heeft ook een onderzoeksrechter gevorderd. Het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de wagen recent gestolen was in de streek van Valenciennes. De speurders stelden ook vast dat de verdachte dinsdag zelf een artikel over het ongeval postte op Facebook. Ondertussen heeft hij dat bericht al opnieuw verwijderd. De toestand van de vier slachtoffers blijft voorlopig ongewijzigd. Slechts één van hen kon al verhoord worden door de politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier