Damesvoetbal, geld speelt er nauwelijks een rol. Je kan het haast niet matchen met voetbal. In de lagere nationale reeksen bij de heren - die vaak hun jeugdopleiding wel kregen bij onze West-Vlaamse eersteklassers - zitten in de enveloppes grotere sommen dan wat onze profvoetbalsters die straks op het EK actief zijn op hun rekening bijgeschreven zien.

Maar bij hen draait het niet om het geld. Het is zelfs ontwapenend om zien en horen hoe puur die liefde voor het voetbal is. Het EK in Nederland, dat is voor de selectie van de Red Flames puur genieten. Al gaat de equipe van bondscoach Ives Serneels, grotendeels vanuit een underdogpositie, wel iedere match voluit voor de zege uiteraard.

Tessa Wullaert naast de Poperinge Charotte Leys, aanvoerster van de Yellow Tigers en Emma Meesseman uit Ieper die recent brons op het EK veroverde met de Belgian Cats.

Tessa Wullaert naast de Poperinge Charotte Leys, aanvoerster van de Yellow Tigers en Emma Meesseman uit Ieper die recent brons op het EK veroverde met de Belgian Cats. © JOKE COUVREUR

Tessa Wullaert was een tijdje geleden te gast - samen met Emma Meesseman (Belgian Cats) en Charlotte Leys (Yellow Tigers) - in de Roularta-bedrijfsgebouwen. De 24-jarige voetbalster heeft haar carrière uitgekiend. Na Wolfsburg wil ze naar de Engelse Premier League en vervolgens naar Barcelona om dan haar carrière in China af te bouwen en dan op het eind dus misschien wel eens wat extra geld te verdienen. Leuk, strak plan. Maar eerst nog na de dubbel met VFl Wolfsburg afgelopen seizoen volgend jaar die Champions League proberen te winnen.

Delen

Gouden Schoen, de dubbel met VFl Wolfsburg en topschutter aller tijden bij de Red Flames, maar Tessa is Tessa gebleven

Als een West-Vlaams meisje begint te voetballen, dan doet het dat tussen de jongens. Zo ook Tessa Wullaert. Ze weerstaat er jaloerse blikken en nijdige commentaren. Waarom ? Omdat Tessa wel speelt en sommige jongens daardoor wel eens naar de bank moeten. Toen we enkele jaren geleden ten huize Wullaert in Sint-Baafs-Vijve een babbel hadden schoof ook Diede Lemey aan. De doelvrouw groeide enkele kilometers verderop in Aarsele op. Vier jaar later kregen we dezelfde Tessa te zien. Uiteraard wat volwassener geworden, maar dat word je automatisch als je op je eentje in Duitsland moet gaan wonen. En ondertussen ook met lief 'Matti' aan haar zijde. Maar Tessa is Tessa gebleven.

Foto Instagram

Foto Instagram

En Tessa Wullaert was de jongste dagen omnipresent in de media. En het mag gezegd, Tessa kan het ook wel zeggen. Ze neemt geen blad voor de mond, maar houdt onder meer niet van de (constante) vergelijking met het herenvoetbal. Als winnares van de eerste Gouden Schoen voor dames en ondertussen all time topschutter van de Red Flames (32 goals en dat op haar 24ste) is het ook niet onlogisch dat zij als 'de ster' wordt aanzien. Maar zo voelt ze zich niet. Topschutter worden van het EK, daarvoor doet ze het niet. Goed spelen, dat wil ze wel. En dat zonder gehakketak over een EK-premie, de heren zouden er een voorbeeld kunnen aan nemen. Maar daar zijn we weer met de vergelijking, sorry Tessa.