CD&V Wervik zet in op verjonging en nieuwe namen

Lijsttrekker en fractieleider Bercy Slegers. © a-MV
Redactie KW

CD&V werd bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Wervik de grootste partij, maar verhuisde naar de oppositiebanken. De partij van voorzitter Yves Obin zet in op verjonging en nieuwe namen.

Er zijn vijf namen bekend. Student Meinert Vanneste (21) uit de Oude Beselarestraat behoort tot de leidingsploeg van Chiro Jow en zit in het bestuur van de stedelijke jeugdraad. Zijn ouders baten het volkscafe Sportman in de Hoogweg uit. Meinert studeert aan de hogeschool Vives Kortrijk en woont al een paar jaar zeer regelmatig de gemeenteraad bij.

Frank Vandekerckhove (bijna 50) woont eveneens in de Oude Beselarestraat. Hij behoort tot de stuwende krachten van Boerenkermis, eind augustus op wijk De Mote-Molenmeersen. Frank steekt ook zijn schouders onder Sylvester, de afgelopen jaren steeds in de stadszaal Oosthove. Hij is de drummer van de covergroep Arrow.

Dominique Romaen (45) groeide op in Wervik en woont nu in de Wervikstraat in Geluwe. Hij is de gewezen voorzitter van de koninklijke fotoclub Kiknu Wervik en behoort sinds vorig jaar tot de nieuwe ploeg organisatoren van de stratenloop Dwars door Geluwe.

Student Emiel Knockaert (21) woont in de Waterstraat in Wervik. Vader Rudi groeide op in Kruiseke en was een tijdlang jeugdtrainer en voorzitter van Sparta Kruiseke. Emiel is een ex-speler van Sparta en verhuisde dan naar Sassport Boezinge. Hij speelt dit seizoen voor tweedeprovincialer SV De Ruiter-Roeselare.

Christine Verhaeghe (69) uit de Beselarestraat in Geluwe is de echtgenote van advocaat Luc Gheysens. Hij heeft zijn kantoor in Wevelgem, waar hij nog gemeenteraadslid was. Luc Gheysens is al heel lang voorzitter van wielerclub Het Vliegend Wiel, de organisator van de klassieker Gent-Wevelgem.

Het gerucht doet de ronde dat advocaat en gewezen partijvoorzitter Marc Decramer uit de Nieuwstraat lijstduwer wordt. “Ik kan dat niet bevestigen”, aldus lijsttrekker en fractieleider Bercy Slegers.

(EDB)