Kartel trekt als #TEAM8980 naar de kiezer in Zonnebeke

© ZB
Redactie KW

Het kartel van CD&V, Open VLD en Onafhankelijken trekt volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zonnebeke als #TEAM8980 naar de kiezer.

“De jeugd heeft zijn inbreng gehad”, zegt Jan Vandoolaeghe (Onafhankelijken). “De hashtag staat symbool voor een modern bestuur en voor de digitale wereld die voor veel inwoners geen geheimen meer kent en de sociale media die in de communicatie alsmaar belangrijker worden.” Het woord ‘team’ straalt de eendracht uit tussen de drie partijen en de keuze van 8980, het postnummer van Zonnebeke, verwijst dat het kartel er wil zijn voor iedereen.

Mogelijke kandidaten van andere partijen benaderen we zeker niet

Naast de naam werd ook het logo voorgesteld. “Het logo oogt fris en jong”, aldus voorzitter Danny Baert (CD&V). “Het is sober. De drie bolletjes onder het logo vertegenwoordigen de kleuren van de drie politieke strekkingen: oranje, blauw en paars voor de onafhankelijken.”

Burgemeester Dirk Sioen (Open VLD) is lijsttrekker van de kartellijst met op de tweede plaats schepen Ingrid Vandepitte (CD&V). De lijst zal bestaan uit twaalf kandidaten van Open VLD en Onafhankelijken en elf kandidaten van de CD&V, die ook de lijstduwer krijgt. “Onze ploeg is bijna volledig. Mogelijke kandidaten van andere partijen benaderen we zeker niet. Iedereen mag doen wat hij wil. Ik ben kandidaat-burgemeester, maar de kiezer beslist”, aldus Dirk Sioen. “Of ik opnieuw burgemeester word en of dat dan voor de volledige zes jaar van de legislatuur is, zullen we zien. Maar de komende verkiezingen mogen ons niet afremmen om verder goed werk te leveren.”

De meerderheid in Zonnebeke bestaat nu uit het kartel Inspraak (Open VLD en Onafhankelijken), CD&V en N-VA en telt 18 zetels van de 23. De enige oppositiepartij is SP.A. Ook N-VA behoorde tot het kartel Inspraak, maar eind 2015 kwam het tot een breuk en sindsdien doet N-VA verder met een eigen fractie die uit drie schepenen bestaat.

(NVZ)