N-VA Wingene-Zwevezele met eigen lijst naar de kiezer

Lijsttrekker Pieter-Jan verhoye, leading lady Marie-Christine Vandendriessche en lijstduwer Gilbert Laforce. © JD
Redactie KW

N-VA Wingene-Zwevezele gaat voor de eerste keer apart naar de gemeenteraadsverkiezingen met een eigen lijst. Ze trekken naar de kiezer met 11 geëngageerde kandidaten en een stevig programma gesteund op zeven pijlers.

“We willen de Wingenaar en Zwevezelenaar voor de eerste keer in decennia een alternatief bieden. We moeten niet per se de grootste partij zijn, maar het sleutelsegment van de stemmen halen” zegt lijsttrekker Pieter-Jan Verhoye. “De voorbije decennia kon de kiezer enkel voor of tegen de CD&V stemmen. N-VA kon zich niet vinden in deze patstelling. We staan open voor alle politieke spelers”, aldus afdelingsvoorzitter Gilbert Laforce die tevens lijstduwer is.

Er zijn zeven speerpunten in hun programma, met in het oog springend een totaalverbod van zwaar verkeer in de Beernemstraat, een rondpunt aan de Hille, slimme camera’s tegen inbraken, premies voor winkeliers in de dorpskernen, een boerenmarkt, een anti-eenzaamheidsplan voor senioren en een pop-upgebouw voor jeugd en cultuur.

De volledige lijst bestaat uit : Pieter-Jan Verhoye, Marie-Christine Vandendriessche, Bjarne Castelein, Elke De Grande, Jeroen Van Raemdonck, Patricia Demeyer, Marie-Rose Deryckere, Pascale Depaepe, Joeri Manhout, Romain Vercauteren en Gilbert Laforce.

(JD)