Nieuw stadion KV Kortrijk komt op Evolis… (als stadsbestuur fiat geeft)

Dat de supporters van de Veekaa binnenkort op Evolis mogen juichen, lijkt meer en meer waarschijnlijk. © BELGA
Redactie KW

Op de raad van bestuur werd de haalbaarheidsstudie besproken die de mensen van de firma ESSMA hebben gedaan. Er werd een consensus bereikt over de locatie waar het nieuwe stadion moet komen. Als KV Kortrijk daarvoor het fiat krijgt van het Kortrijkse stadsbestuur, kan er eindelijk schot in de zaak komen.

Voetbalclub KV Kortrijk besprak vorige week de locatie voor het nieuwe stadion. Nu de resultaten van de haalbaarheidsstudie, die door ESSMA uitgevoerd werd, binnen zijn, wil het KVK-bestuur werk maken van de toekomst. De site Evolis wordt al langer genoemd als mogelijke locatie, maar dat zijn ook de gronden in de Bieststraat op de grens met Wevelgem en Bissegem. Volgens algemeen manager van KV Kortrijk Matthias Leterme zijn er zelfs nog potentiële locaties.

“We gaan nu overleggen met de stad Kortrijk, pas daarna communiceren we” – Matthias Leterme

Tot namen noemen liet hij zich echter nooit verleiden en dat doet hij ook nu niet. “Uit de haalbaarheidsstudie werd een locatie duidelijk naar voren geschoven. We hebben binnen de raad van bestuur een consensus bereikt over waar het nieuwe stadion zou kunnen komen“, zegt Matthias Leterme. “Wij zullen dit nu met het Kortrijkse stadsbestuur bespreken. Pas daarna zullen we hierover communiceren.”

8,2 hectare

Een bijeenkomst met burgemeester Vincent Van Quickenborne, die het dossier behartigt, was er nog niet. Die komt er wellicht pas in het tweede deel van augustus. Met woorden werd het niet gezegd, maar alles wijst toch in de richting van Evolis.

Al meer dan tien jaar ligt er op Evolis een terrein van 8,2 hectare te wachten op een invulling. Deze zone wordt bestempeld als gebied voor grootschalige stedelijke functies. Een voetbalstadion behoort daartoe. Een winkelcentrum kan ook, maar de Vlaamse overheid heeft zelf Evolis van het lijstje mogelijke locaties voor Ikea geschrapt. (CDW-AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier