Open VLD Kortemark stelt lijst voor

Redactie KW

Open VLD stelde op 19 januari tijdens hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie een 5-tal klinkende namen voor, waarmee ze weer aan zet hopen te zijn na de verkiezingen van 14 oktober.

De geruchtenmolen draaide de laatste maanden op volle toeren in Kortemark. Zo zou Toon Vancoillie verkassen naar de provincie en zou Johan Braem de politieke pijp aan Maarten geven. Na de nieuwjaarsreceptie weten de inwoners meer.

Johan Braem duwt

Johan Braem (52) uit Handzame, die al 12 jaar schepen van openbare werken is, duwt de Open VLD-lijst. Braem gooit zijn blauwe handdoek dus niet in de ring. Hij staat op de 23ste plaats. Lynn Vermote (29) krijgt de 2de plaats op de lijst. In 2012 werd ze vanop de 14de plaats met 554 stemmen meteen verkozen. De eerste 3 jaar van deze legislatuur was ze eveneens voorzitter van de gemeenteraad.

De voorlaatste plaats op de lijst is voor Ronny Verstraete (62) uit Werken. Hij is momenteel schepen van Feestelijkheden en Mobiliteit.

Toon Vancoillie is lijsttrekker

Schepen van Sport en Onderwijs Stefaan Vercooren (48) uit Zarren neemt de derde plaats voor zijn rekening. Vercooren is al sinds 2000 raadslid. In 2006 werd hij 4 jaar OCMW-raadslid en na de verkiezingen van 2012 werd hij meteen schepen. Hij haalde toen 1281 voorkeurstemmen.

Toon Vancoillie (55) is lijsttrekker. Hij zetelt al 24 jaar in de gemeenteraad, waarvan 10 jaar als schepen en 8 jaar als burgemeester. Hij haalde in 2012 maar liefst 1468 stemmen en scoorde daarmee van alle Kortemarkse politiekers de meeste stemmen.

“Dat ik niet meer zou opkomen, de lijst zou duwen of zelfs zou verhuizen naar een andere gemeente, dat is je reinste onzin”, vertelt Toon Vancoillie. “Ik verwacht veel van de verkiezingen op 14 oktober. Het is echter de kiezer die de kaarten schudt. We hebben tijdens de voorbije legislatuur enorm veel gerealiseerd in de gemeente en tegelijk de gemeenteschuld doen dalen. We hebben er echt goesting in om opnieuw aan zet te zijn in Kortemark.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier