Acht grote plannen voor toekomst van Bissegem

© EDB
Redactie KW

Je kan er niet naast kijken: grote banners in en bij het binnenkomen van Bissegem kondigen een infomarkt over de toekomst van Bissegem aan. Bouwen aan een Beter Bissegem (BBB) organiseert dat infomoment samen met stad Kortrijk.

“BBB ontstond in 2015 vanuit een reactie tegen ontwikkelingen die Bissegem links lieten liggen”, licht Walther De Reuse van BBB toe. Het is een ‘burgerplatform’ van waaruit mee gezocht wordt naar duurzame oplossingen rond verkeersveiligheid, mobiliteit en leefbaarheid in Bissegem en was betrokken bij dossiers rond de R8, Ikea, de spoorwegovergangen, de Blekerij, zone 30 in de Meensesteenweg, parkeerbeleid, fietsstraten en alles rond voet- en fietspaden, straten, kruispunten, rotondes en fietssuggestiestroken. “Ook lokalen voor verenigingen en toekomst van gebouwen liggen nauw aan ons hart”, aldus Walther. BBB houdt toezicht op de uitvoering van het Masterplan voor Bissegem. Acht grote plannen zouden in de toekomst uitgevoerd worden.

Rotersmeers

Op de infomarkt die plaatsvindt in OC De Troubadour op zaterdagnamiddag 25 november in de namiddag is er een infostand over de toekomst van de Blekerij, die niet in Bissegem ligt maar voor het dorp wel een belangrijke invloed zal hebben. Verder zijn er infostands en toelichtingen over de acht grote plannen die er zijn in Bissegem, namelijk de herinrichting van de verkeerswisselaar A19-R8, de ontwikkeling van stadsgroen Ghellinck, de nieuwe Leiebrug die er komt, de toekomst van de Kruiskouter, de herinrichting van de Driekerkenstraat, de toekomst van de Meensesteenweg, het uitrollen van het masterplan Bissegem dat gaat over de toekomstige ontwikkeling van het centrum van Bissegem en de ontwikkeling van natuurgebied Rotersmeers.

De Rotersmeers is een nieuw natuurgebied in Bissegem. “Om de biodiversiteit te bevorderen is er heel wat werk aan de winkel”, klinkt het bij Natuurpunt. “Op de Dag van de Natuur van zaterdag 18 november zullen we er in de voormiddag een haag en een houtwal aanplanten.” Natuurpunt voorziet dan ook een natje en een droogje. Wie komt draagt best laarzen en handschoenen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier