Alveringem huldigt winnaar Parijs-Roubaix voor Beloften

De Alveringemse sportschepen Johan Albrecht overhandigt een mand met streekproducten aan Stan Dewulf, hier naast vriendin Kayla, moeder Els en Vader Koen.(AB-Foto AB)
Redactie KW

Het gemeentebestuur heeft gisteren Stavelenaar Stan Dewulf gehuldigd voor zijn fantastische overwinning op 27 mei in de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix voor Beloften. Zaal De Moote was voor meer dan de helft gevuld met Stavelenaren, familie en supporters.

Student bio-ingenieur Stan Dewulf (20) behaalde op 27 mei de tot op heden van ver mooiste overwinning uit zijn nog jonge carrière. Van de 150 deelnemers kwam hij op de piste van Roubaix na 184 kilometer als eerste over de meet. “Ik was er de favoriet en deze grote koers was mijn hoofddoel dit jaar, maar je moet het nog altijd waarmaken”, zegt Stan. “Als je dat dan ook doet, is dat natuurlijk super”. Volgend jaar plant Stan de overstap te maken naar de profs. Maar dat hij al bij Lotto-Soudal een contract ondertekende, zoals een dagblad op vrijdag 20 juli al schreef, klopt niet, benadrukt Stan.

“Vijf ploegen willen mij graag binnen halen”, reageert Stan. “Ik denk nog na over wie ik zal kiezen. Ik heb dus inderdaad ietwat een luxeprobleem. Vermoedelijk begin augustus zal ik mijn beslissing bekend maken”.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier