Asielhonden nemen frisse duik in hun nieuwe zwemvijver

De zwemvijver heeft drie niveaus, gaande van ondiep tot een stuk waar zelfs de grootste honden effectief moeten zwemmen. © RRZ
Redactie KW

Niet alleen mensen verlangen bij hoge temperaturen naar fris water, ook honden houden in deze hitte van een plonsje. Om een zwempartijtje te vergemakkelijken voor de asielhonden investeerde dierenasiel de Leiestreek fors en legde men er een zwemvijver van 8 op 2 meter aan.

Nu een verlengd verblijf op de huidige locatie langs de Avelgemstraat in Zwevegem een zekerheid is, neemt de organisatie haar gebouwen fors onder handen. In oktober vorig jaar startte het dierenasiel de Leiestreek met grondige renovatiewerken, die vooral de honden ten goede komen. “We vernieuwden het dak, zorgden voor betere isolatie en ventilatie en ook de hokken kregen een stevige opknapbeurt”, vertelt Veerle Debaillie van het dierenasiel. “In de zomer lopen de temperaturen hier snel op, dankzij deze investeringen is het hier een stuk aangenamer. Dankzij de nieuwe binnenspeelplaats kunnen de honden ook bij regenweer ravotten.”

Giften

De absolute blikvanger van de renovatie is echter de zwemvijver. Die is maar liefst 8 op 2 meter breed en beschikt over drie niveaus. “Zo kunnen de kleine hondjes er altijd zelf uitklauteren, maar is er tegelijk ook een stuk waar elke hond écht moet zwemmen“, glimlacht Veerle. “Een dierenasiel mag geen gevangenis zijn, het clichébeeld van donkere hokken klopt niet meer. Wij doen er alles aan om honden goed op te vangen en te socialiseren zodat ze snel een nieuwe thuis kunnen vinden.”

De renovatiewerken kostten zo’n 400.000 euro, geld dat de Leiestreek verzamelde via sponsoring en giften. “In de toekomst willen we nog extra buitenruimte voorzien bij de hokken van de grote honden en ook de kattenhokken kregen een opknapbeurt. Al zullen we daarvoor nog even moeten wachten op nieuwe fondsen.” (RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier