Bart en Darline te voet naar Santiago de Compostela

Bart en Darline voor de start van hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. © RRZ
Redactie KW

Het Zwevegemse echtpaar Bart Deleersnijder en Darline Vanhaverbeke onderneemt een trektocht te voet ten voordele van Amigo Negro Casas de Ninas in Oruro in Bolivia. Voor de start van hun tocht stak de Culturele Centrale het duo een hart onder de riem door het schenken van een cheque in blanco enveloppe die het echtpaar slechts mag openen na aankomst in Santiago de Compostela.

“Wij zijn fervente wandelaars die graag lange afstanden wandelen en het liefst met de rugzak”, steekt Darline van wal. “Tegelijk hebben wij een sterk geloof in de meest pure vorm van solidariteit zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau. Wij waren op zoek naar een uitdaging om ons leven zinvoller te maken. Bij ons rijpte al eerder het idee om verschillende jaren tijdens de zomervakantie over de camina Santiago de Compostela te stappen. Toen we via onze buurman Chris Dutry met het project kennis maakten en in contact kwamen met Caroline Pauwels, die actief in de vzw Amigo Negro José meewerkt, werd het ons duidelijk dat de doelstellingen van dit project perfect aansloten bij wat wij als uitdaging voor ogen hadden.”

“Wij waren op zoek naar een uitdaging om ons leven zinvoller te maken”

“Omdat de stichters van het Boliviaanse weeshuis met gezondheidsproblemen kampten, nam de vzw Amigo Negro José in 1992 de verdere uitbouw op zich”, vertelt Bart. “Het hoofddoel blijft het bieden van hulp aan misdeelde kinderen, kinderen uit moeilijke thuissituaties of wezen. In deze opvang verblijft een honderdtal kinderen tussen 3 maanden en 17 jaar. De casa viert dit jaar haar 25-jarige bestaan. Wij zijn dan ook bijzonder trots om als ambassadeurs van Zwevegem dit nobele project mee te kunnen uitdragen en de toekomst ervan veilig te stellen.” Bart en Darline vertrokken op woensdag 20 juni vanuit Burgos. 33 wandeldagen later en 616 km verder hopen ze rond 22 juli in Santiago de Compostela aan te komen. “Deze trektocht bekostigen wij als echtpaar volledig zelf en staat los van giften. Wie met een gift dit project wil steunen, kan een bijdrage storten via ASBL Amigos Negro José met rekeningnummer BE98 0682 1370 7393 met de mededeling ‘Bart en Darline Camino par Amigo Negro 2018′”, geeft Bart tot slot nog mee.

(RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier