Cerclesupporters baas in ‘t Flosje in Gits

Enkele leden van The Green Bottle Boys met bovenaan links Bart Anraed. Onderaan herkennen we links uitbater Marc Terryn naast voorzitter Joël Maes. © EV
Redactie KW

Supporters van Cercle Brugge hebben sinds kort in Gits een eigen supportersclub. The Green Bottle Boys is de naam van deze groen-zwarte vereniging die een thuishaven heeft in café ‘t Flosje.

“Er werd hier sowieso al gekeken naar de matchen van Cercle in ‘t Flosje”, steekt supporter Bart Anraed van wal. “Uitbater Marc Terryn liet zelfs speciaal een aansluiting leggen om de matchen van Cercle in tweede klasse te kunnen bekijken.”

Green Bottle Boys

Het engagement was er dus al een tijdje, nu zijn de Green Bottle Boys ook officieel erkend als supportersvereniging van Cercle Brugge. Al zowat 40 leden kochten intussen een lidkaart van tien euro. “Er zijn nog veel mensen die nog niet weten van ons bestaan, misschien komen er nog wel meer leden bij in de loop van het seizoen.”

“Als supportersclub zorgen we er uiteraard voor dat alle matchen van Cercle Brugge hier kunnen bekeken worden. Als extraatje voorzien we tijdens alle thuismatchen een hapje. We moeten alleen zorgen dat we niet te veel smossen van Marc”, lacht Bart.

“Ook zullen we voor de leden af en toe een bus inleggen om in het Jan Breydelstadion te gaan kijken, dat deden we vorig jaar op het einde van het seizoen ook al. Van Cercle kregen we een grote vlag cadeau om mee te nemen en hier uit te hangen. Tenslotte is er voor de leden een etentje op het einde van het seizoen, dan komt er ook een delegatie van Cercle zelf.”

Bart staat dus in voor de catering, het bestuur van de club is in handen van voorzitter Joël Maes: “Ik ben al sinds mijn twaalfde supporter van Cercle, al bijna 60 jaar dus. De club en spelers zoals Dirk Beheydt en Josip Weber zorgden al voor heel wat prachtige voetbalmomenten. Vroeger ging ik altijd ter plaatse kijken, nu niet meer, daarom is het goed dat we hier ons eigen supporterscafé hebben. Regelmatig komen er ook supporters van Club Brugge kijken, wat al eens voor een gezonde discussie kan zorgen. Maar als Cerclesupporter kunnen we wel tegen een stootje.”

In eerste klasse

Dat Cercle dit jaar weer in eerste klasse speelt, vinden ze hier natuurlijk een goede zaak. “Er zijn al weddenschappen afgesloten waar Cercle zal eindigen in de competitie”, vervolgt Bart Anraed. “Een aantal weddenschappen spreken van een plaats in de eerste zes. Het ziet er volgens mij ook goed uit, Cercle pakte dit weekend ook weer een puntje tegen Standard. Dat belooft!” (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier