Groen Oostende wil kerstversiering weg bij ‘De Drenkeling’

Redactie KW

De koninklijke badplaats is al volop aan het versieren voor Kerstmis, maar “de versiering stelt de prestigieuze kunst van Het Vlot in de schaduw”. Dat stellen Natacha Waldmann en Sofie Cloet, gemeenteraadsleden voor Groen Oostende.

Het gaat hen vooral om de twee enorme lichtgevende kerstballen die het kunstwerk ‘De Drenkeling’ van Michaël Borremans omringen. Groen vraagt dan ook de onmiddellijke verwijdering van deze bollen. “Deze prestigieuze tentoonstelling moet de aandacht krijgen die het verdient, zeker als we weten hoeveel middelen van onze stad hiernaartoe vloeien. Dit toont aan dat het stadsbestuur niet alleen visieloos omgaat met haar openbare ruimte, maar ook dat dergelijke projecten niet naar waarde worden geschat”, aldus gemeenteraadslid Sofie Cloet.

Volgens Groen maakt de stad Oostende een lachertje van het beeld door de kerstverlichting zo op te stellen. “Een werk dat de uitzichtloosheid van vluchtelingen aankaart, markeren met twee grote kerstballen die de kerstsfeer moeten aanzwengelen, is behalve onnadenkend ook onrespectvol.” vervolgt Sofie Cloet.

“Dit specifieke voorval toont ook aan dat er vaak onsamenhangend gewerkt wordt tussen de verschillende diensten. Cultuur en toerisme zouden hand in hand moeten gaan, we zien hier mooi geïllustreerd waartoe een gebrek aan communicatie kan leiden. Dit kan anders. Veel kunstkenners en -liefhebbers ervaren dit daarenboven als aanstootgevend. We eisen dan ook dat de Stad zonder dralen maatregelen neemt om deze fout recht te zetten”, besluit Natacha Waldmann.

Groen zal de burgemeester Johan Vande Lanotte vandaag nog vragen om de kerstverlichting bij ‘De Drenkeling’ weg te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier