Het Swingpaleis komt weer tot leven in Gullegem

Zingende schepenen Lobke Maes en Mathieu Desmet. © AV
Redactie KW

De carnavalsorde van de Vlaskapelle heeft er een geslaagde activiteit bij. Zaterdagavond werd met groot succes Het Swingpaleis weer tot leven gebracht, het gewezen kijkcijferkanon op de VRT, gepresenteerd door Felice Damiano.

Zaterdag streek zijn opvolger prins Glenn (Deswarte) met het muziekcircus neer in de grote feesttent op het Gullegemse dorpsplein. “Wij hadden met onze boysband De Domino’s het idee opgevat om Het Swingpaleis weer tot leven te brengen”, zegt Glenn. “Het is mijn vriend Wim Vanduyfhuys, de enige mannelijke Vlasbabe, die de hele show uitwerkte.”

De man mag trots zijn op zijn werk. Hij kon tien bekende Gullegemnaars strikken om als panelleden te fungeren. Voor ‘de meisjes’ waren dit schepen Lobke Maes, politica Hannelore Carlu, Nele Verweirder (café Den Osse), Lindee De Tollenaere (De Grietjes) en Emily Soubry (Chiro). Eerste schepen Mathieu Desmet, Diederik Hanssens (café De Gouden Bank), Bernard Van Nieuwenhuyse (voorzitter Ter Walle), Simon Delrue (onderwijzer en KSA-leider) en Donovan Eggermont (+13) waren ‘de jongens’ van dienst.

Een hele avond lang mochten zij de show stelen en hun muzikale kennis en vaardigheden demonstreren. Tussendoor waren er optredens van Eddy Wally (een doodzieke Ordevoorzitter Christophe Decaesteker), Spiky Hazes (prins Tom Casteele als succesvol imitator van André Hazes), Urbanus (prins Bart Gevers) en Abba (prinsen Hans en Fabian met hun echtgenotes en Vlasbabes Monique en Lieve). Als apotheose brachten de twee schepenen en ploegkapiteins ook een Nederlandstalige versie van ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond. Het avondvullend spektakel bewijst dat carnaval veel meer kan zijn dan drinken en de onnozelaar uithangen en vraagt zeker om herhaling.

(AV – foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier