Heuvelland geschrokken van heisa rond woonzorgcentrum Wijtschate

© EF
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Heuvelland is geschrokken over de aantijgingen rond het woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate en weerlegt de feiten. Maandag getuigde een anonieme medewerker dat demente bewoners slecht behandeld zouden worden.

“Met stijgende verbazing nam het gemeentebestuur maandag kennis van de mediastorm die gecreëerd werd rond woon-en zorgcentrum St-Medard”, zegt het gemeentebestuur. Volgens het bestuur zijn de problemen begonnen toen een gemeenteraadslid het woonzorgcentrum op de gemeenteraad in diskrediet bracht. “We zijn ons bewust van de werkpunten en proberen hier dagelijks in samenwerking met alle betrokkenen een oplossing voor uit te werken. Dat dit politiek misbruikt werd, is al een stap te ver.”

Er bestaat geen enkele plaats waar niets verkeerd loopt

Heuvelland is ook verbolgen over een foto waarop een man afgebeeld staat die op de grond slaapt. “Het verhaal hierachter is echter schrijnend”, klinkt het. “Het gaat hier om een landloper die erg verward en dementerend opgenomen werd door het WZC. De man wil/kan niet slapen in een bed. Daarom worden matrassen op de grond gelegd, zodat hij toch een minimum aan comfort heeft. Dat een personeelslid hiervan een foto neemt en dat de media deze persoon herkenbaar in beeld brengt zonder enige duiding, is werkelijk ontoelaatbaar en stuitend.”

Vacature

De gemeente herhaalt dat er geen personeelstekort is en dat de besparingsoefening geen invloed had op het personeel. Er loopt zelfs een aanwervingsprocedure voor een extra hoofdverpleegster. “Er bestaat geen enkele plaats waar niets verkeerd loopt. Dat willen we erkennen en ook aan werken samen met het personeel. Daarom werd een actieplan ‘2020’ opgesteld”, aldus nog het bestuur, dat wil focussen op de zorg van de residenten, hun medewerkers en de communicatie naar medewerkers en familieleden van de zorgbehoevenden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier